Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tack alla! Kanske blir det tätisar...

Skrivet av misis m Tilde 29/1-05
Tack för alla snälla och uppmuntrande ord!!
Det känns jättejobbigt det här, att vara gravid igen med en dotter på 6 månader. Det blev lite tidigare än vad vi hade tänkt oss.... Jag känner mig så dum. Vi slarvade en enda gång, men det räckte. Samtidigt känns det så hemskt att vi bara kan ta bort det. När vi väl har fått denna gåva....Kan man göra så?!
Jag hade en jobbig graviditet med tidiga sammandragningar, kunde därför inte röra mig särskilt mycket och var sjukskriven från femte månaden. Tilde satt också med huvudet tryckande mot mina revben på slutet, ville inte vända sig om och därför blev det först vändningsförsök och sen kejsarsnitt. Jag vet att varje graviditet kan vara olika, men tänk om denna blir som den första. Jag får dåligt samvete för Tildes skull, jag vill ju kunna vara med henne utan hinder. Detta är egentligen helt egoistiska tankar, det är jag som vill få en paus....eller?!
Vad negativt allt blev. Jag borde ju vara lycklig med ett barn till på gång, vi vill ju ha fler barn! Varför känns det så dubbelt? Ena stunden vill jag förneka allt och bara avbryta och andra stunden vill jag självklart behålla det....
Jag är nog fortfarande i chock på väg in i förnekelse...
Nä nu har jag svamlat länge nog. Men det var skönt att skriva av sig lite.
Jag tar väldigt gärna emot råd och kloka ord!
Svar
Naturliga tankar
Man kan ju bara se sitt \"levande\" barn när man är gravid. Själv fick jag en chock när 2:an föddes, just för att hon inte var en kopia... ;) Men när du sitter med syskonet så förstår man \"allt\". Man fattar plötsligt att man faktiskt kan älska ett barn till lika mycket, för det tänker man inte innan. Här var lillasyster ikapp sin äldre syster när hon var 7 månader. Då var det samma välling och samma storlek på blöjorna. Idag har de även samma storlek i t ex skor. Så de kan låna av varandra.
Skrivet av    Lena_O
man
finner tid o ork Jag var jättedålig sista tiden av graviditeten med havandeskapsförgiftning o foglossning men man hittar lösningar på allt när man måste. O som du själv sa ingen graviditet är den andra lik. Och med två barn har o får o ger man dubbelt med kärlek :) tiden räcker till båda det kan vara svårt att inse innan man är där men på nått sätt är det inget hinder. Varma kramar till er
Skrivet av    Jenny m Thea & Moa