Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Finns det några skiftarbetande föräldrar här

Skrivet av Mamma
Jag och min man jobbar båda treskift.

Jag vet varken ut eller in, hur man ska göra. Allt blir fel hur man än gör det. Och sen är vi inte riktig överänns mellan varandra häller. + att ingen av oss egetligen vet hur det kommer bli om man väljer det ena eller det andra, man kan, och försöker ju gissa, men säker vet man ju inte.

Vårat barn är snart 14månader. Har först varit hemma med mamma och sen med pappa. Han är blyg inför främmade men oss föräldrar gör han inten skillnad på. Farföräldrarna går ganska bra de med.

Det är svårt att veta vad som är bra för honom, han är ganska motstridig själv med. Å ena sidan jätteblyg, å andra sidan nyficken på andra barn.

Vi skulle kunna göra hans dagistiden mycket korta om vi skiftar emot varandra. Men då får han inte gå regelbundna tiden hos dagmamman. Undra vilket som är viktigast??? Andra dagar måste han vara ganksa länge där. Längst blir det när den ena jobbar natt och den andra jobbar kväll. Den som jobbar natt måste få sova på dagen.

Vi hade en ganska kort inskolning. En vecka. Vi var där två första dagarna hela dagen. Sen lämnade lite en dag och sen några timmar mer de två sista.

I dag ska han vara där 6timmar. Jag lämnade honom i lung och ro. Vi var alltså in och han fick börja leka innan jag sa hejdå.

Lämningen har inte varit problematisk. Men de gångerna som han var fyra timmar där förra veckan då var han lässen ett tag, utan någon direkt förklarning. Två av gångerna vi har hemtat honom har han varit sej själv. En gång började han gråta direkt när han såg oss när vi skulle hemta honom.

Skulle bli glad över att få höra era tankar och vad ni har för erfarenhet av att jobba skrift och ha små barn.
Svar på tråden: Finns det några skiftarbetande föräldrar här

hej!

Lite sent å svara nu kanske, men förs ville jag bara säjja hej! Mina barn kan fortfarande bli ledsna när man hämtar dem. Det är som att allt släpper när dom ser mamma/pappa. Tror att det är rätt vanligt. Vi båda jobbar konstiga tider. Ibland blir det riktigt konstigt, då måste vi ha hjälp från ex mormor el morfar. Jag tror att det är viktigt5 att barnen får vara på dagis/dagmamma när dom väl e där. Inte hämta dem jätte tidigt osv. Men om du tex e ledig kan ju han vara ledig med dej/pappa. Så gör vi. När vi väl e lediga så e barnen det åxå, men när dom e på dagis så blir det rätt långa dagar. Då jämnar det ut sej och dom går lika mycket som andra barn kanske tom mindre. Jag hoppas att det ordnar sej för er. Det e jobbigt att ha sådanna arbeten och det krävs mycket meck under småbarnstiden. Ibland möts man vid dörren osv. Men det blir nog lättare med åren, sen vänjer man sej åxå. Detta är något nytt i era liv så det tar ett tag innan man tycker att det funkar. lycka till!!! ps. du får gärna maila mej om du känner för det.
Skrivet av    MiMA me Adam & Elias

hejsan

jag jobbar väl egentligen inte skift,men har oregelbundna arbetstider, tex jobbar jag tidigt en vecka då börjar jag runt 05 o slutar vid 14. Andra veckan erbetar jag sent, börjar allt mellan 14-21 o sluta mellan 24-04.. Jag har det jättesvårt med att få ihop det med dagis och fritids. Ä ven om det är sagt att sambon ska jobba dagtid så kan hans dagar bli längre eftersom han kör lastbil..vilket ställer till det. Min mamma är sjukpensionär, men vill inte hjälpa till med hämtning om det skulle vara kris, så vi pusslar så gott vi kan. Vissa veckor har de långa dagar på dagis, vilket jag har fått kritik för på sonens fritids..tycker att det är jobbigt. De veckor jag jobbar sent försöker jag att inte lämna dem alls, även om det blir på bekostnad av att jag är supertrött på jobbet.. Jag vet inte heller vilket som är bäst, skulle ju helst ha ett annat jobb, men hur lätt är det att hitta något? Mín mellanson HATAR dessutom dagis o är hysterisk när ha nska gå dit..tyvärr har kommunen tagit bort dagmammorna..
Skrivet av    feather

vi jobbar skift

Vi har sonen på dagis 6 timmar per dag/ 4 dagar i veckan oavsett hur våra skift ser ut. Ibland spinger jag direkt från jobbet och hämtar och ibland slutar jag tre timmar innan hämtning. Just för att han ska ha regelbundna tider där.
Skrivet av    maria65:a

Ett stort tack för alla svar

Det är fortvarade jobbigt fast lite bättre känns det ändå. Nu har vi fått veta att min man ska få börja jobba dagtid. Det underlättar en hel del. Och framförallt underlättar det våran relation, då vi faktiskt kommer se varandra på vardagen med, och inte bara helgerna som det annar skulle varit. Vi har pratat och tänkt en massa. Vi tror nog att någonlunda regelbundna tider är det bästa för lillen. Även om det skulle innebära att han är hos dagmamman lite mer \"nödvändigt\". Nu har det ju gott lite längre tid sen lillen började. Han värkar trivas på dagarna. Det är bara lämningen som är svår. När jag lämnar följer jag med in, låter lillen börja leka, vilket han oftas gör med en gång. Först när han inte bryr sej så mycket om mej går jag. Men trotts det så börjar han gallskrika så fort han fårstår att jag ska gå. Men dagmamman säger att han inte skriker länge. Det finns ett lite äldre barn som har samma dagmamma. Den flickan säger så snällt varje morgon \"Hej då mamma, nu ska mamma på jobb\" Och så börjar hon leka. Längtar så tills att lillen förstår så mycket. Vi ska försöka göra så att lillen inte får längre dagar än 6timmar. Tack en gång till för alla svar
Skrivet av    Mamma

Artiklar från Familjeliv