Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Trotsålder redan????

Skrivet av Alleirbag
Hej.
Har en dotter född 7/3-04. Hon är bra på att "prata" och är så fin. Men... hon har sådant häftigt humör. Jättejobbigt. Ibland gallskriker hon och kastar saker i ilska för att hon inte får sin vilja fram. Ibland slår hon mig eller maken rakt i ansiktet eller river/klöser oss av samma orsak. Hon är för det mesta go och glad men VÄLDIGT envis, bestämd och arg. Det är så jobbigt med hennes arga utbrott. Vill att hon ska kramas och goas mera. Hur är era små? Hur hantera hennes ilska? Normalt att vara så?
Svar på tråden: Trotsålder redan????

Hej

Jodå vår son (född samma dag som din dotter) har ett hiskerligt humör och slänger sig hit och hit, kastar sig i golvat, stampar med fötterna när det inte blir som han vill. Tror att det är ganska vanligt innan de lärt sig prata. Och innan de lärt sig förstå att det finns fler viljor än deras egen. Mitt enda råd är att välja dina konflikter, alltså bestäm er för vad hon får / inte får göra och håll er till det. Saker som är farliga är alltid förbjudna men annat som mest är jobbigt för en själv kanske man skall tillåta (som att dra fram alla saker ur lådan, skvätta med vatten). Då slipper man i vart fall en del konflikter.
Skrivet av    Bi-Em02&Na04

Tack för tips

Bra att höra att det inte är ovanligt med ilskan och humöret.. Jag är novis på området då det är första barnet. Har heller inte läst på om denna ålder direkt känner jag. Bör nog göra det. Hur som helst är det i övrigt en jättehäftig ålder. Ha det bra!
Skrivet av    Alleirbag

Det finns fler

Vår Kevin, född 28/3, är världens mysigaste kille och har alltid varit väldigt lugn, men jädrar i havet vad förbannad han blir när han inte får som han vill. Helt galen. Och det är den senaste veckan han blivit sån. Oftast blir han lugn om någon annan kommer och tar hand om honom, det är mest mot mig han gör så. Jag kan inte göra NÅNTING (skitjobbigt), vågar inte ta upp honom och \"trösta\" för han kastar sig så jag är rädd att jag ska tappa honom. Men jag gör som Bi ovan, väljer mina strider, och oftast försöker jag leda in honom på något annat intressant istället för att säga \"nej\" rakt ut.
Skrivet av    Enemel m Kevin&Elise

Min lilla tjej

har alltid varit väldigt lugn av sig, men nu då hon börjar förstå saker och ting så testar hon. Tar jag upp henne om hon inte vill så får jag en \"dansk skalle\" med flit..Gör jätteont på mig! Borde kännas på henne oxå, men hon fortsätter. Eller blir hon sur och stampar med sin lilla fot och sätter armarna i kors..men kan inte låta bli o tycka att det ser gulligt ut! För övrigt är hon faktiskt rätt mild..
Skrivet av    josjen76

Dansk skalle här med

Ajaj vad ont det gör att bli skallad, tycker att de små måste få tokont själva, men Oliver bara skrattar... Han skallar inte när han är arg, bara när han leker och tycker det är superkul. Vad göra?! Han är iofs halvdansk, så det kanske är förklaringen ;)
Skrivet av    Myra med Oliver

nä danska skallar

är inte å leka med..
Skrivet av    josjen76

Artiklar från Familjeliv