Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vilken stl. på vinterovallen?

Skrivet av AmC&M
Vad tror ni man ska ha för stl. Hon är nu 86cm. Vad ska man satts på nått?
Svar på tråden: Vilken stl. på vinterovallen?

hur har hon växt innan?

Det beror ju lite på hur hon växt innan. Jag har en son som växte som en tok när han var 1½-2 år och till honom hade jag satsat på en storlek 92 om han var 86 i början av säsongen. Dottern däremot, hon är en liten tunnis (fast hon är rätt lång) och trots att hon nog är 82 cm lång nu så har hon fortfarande 74 i brallor, stolek 80 sitter inte kvar i midjan :(. Så till henne hade jag tagit en 86a, hon kommer att kunna ha samma vinterjacka som förra året och har hon inte vuxit mer nu under sommaren (barn växer mest under sommarmånaderna) så tror jag inte att hon gör det nu i vinter heller. Det var lite tankar om hur jag hade gjort. Som sagt var så hänger det ju på hur hon växt innan och lite på hur hon är i kroppen (tunnis eller knubbis eller kort eller lång)
Skrivet av    lisalei

På ett halvår har hon

ökat 7 cm. Mycket eller? Provade overallen hon hade på senvintern i år stl 86 o den passar nu, men växer hon på sig en 3 cm så är den för liten. Armarna är väl de som känns mest i riskzonen som det såg ut nu. Men å andra sidan så hade hon bara blöja o en tröja när vi provade... Åh det är svårt med overaller alltså. Frågan är väl om man törs vänta o köra 86 tills den är för liten o hoppas på att den ska gå hela vägen o kanske hitta nån på rean.. men risken finns väl att allt tar slut i 92. Tack för dina tankar iaf!
Skrivet av    AmC&M

hade nog köpt en 92:a

Jag hade nog köpt en overall i storlek 92 och börjat med förra årets overall på hösten. Vad som lätt händer är att benen och ärmarna blir lite för korta och då kommer snö och kalla vindar in i benslut och vid händerna. Men det finns ju ingen idé i att börja använda en för stor overall i början på säsongen och om hon fortsätter att växa 1 cm i månaden så lär hon ju behöva 92.an framåt frebruari iaf :). Jag tror iof inte att _alla_ ovaller i storlek 92 tar slut, men det kan ju vara lite sämre utbud - man får nog inte vara så himla kräsen om man köper sent på säsongen :). Själv åker jag till Ullared och shoppar superbilliga overaller till barnen, den dyraste kostade 229:- :D.
Skrivet av    lisalei

har ju en bra bit dit

annars hade det ju vart super...
Skrivet av    AmC&M