Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fast någon som har kanske kan ge ett tips?

Skrivet av Annie
Vår son lärde sig skriva och läsa vid 4 år och kan en del matte så vi vill underhålla hans kunskaper tills han börjar skolan.
Svar på tråden: Fast någon som har kanske kan ge ett tips?

Läseböcker...

...är ofta ganska tråkiga och onödiga. Låt honom läsa vanlig skönlitteratur istället, eller serietidningar för den delen. På biblioteket finns det hur mycket böcker som helst för barn som just lärt sig läsa. Korta böcker som fort tar slut brukar vara bäst, eftersom det ofta ger en positiv upplevelse att läsa många böcker. Även matteböcker för årskurs 1 kan vara ganska tråkiga eftersom de egentligen inte innehåller någon matte utan mest är en träning i att skriva siffror. En nog så viktig färdighet i och för sig, men matteintresserade barn brukar ofta inte tycka att det är roligt. Vår son hade nästan lite jobbigt i skolan första året när han mattetänkmässigt låg flera år före de andra i klassen, men var finmotoriskt \"normal\". Han räknade i böcker för år 2-3 men det blev väldigt mycket fokus på själva skrivandet av siffrorna.Jag rekommendera istället t.ex. matte-/logikprogram på datorn eller \"mattelekar\". På biblioteket finns det böcker att låna med tips på mattelekar. Om du ändå vill köpa böcker så brukar en välsortad akademibokhandel ha ganska mycket skolböcker. Böckerna finns sorterade efter ämne och nivå, så då kan du ju själv kolla runt lite och bedöma vad din son kanske tycker är roligt. Vår son har haft Matteboken och multimatte, och de har varit ganska bra. Läsförståelsehäften brukar många barn gilla också.
Skrivet av    Fia

Mattegåtor

Håller med om Fias tips. Dessutom; mattegåtor brukar vara kul för kluriga barn. Då måste man både läsa och lösa ett matteproblem. Finns kanske en del på nätet? På Bokmässan i Gbg såg jag massor med superfina och roliga böcker i svenska och matte, för barn som kommit igång lite. Sök på bokförlagens hemsidor. De stora förlagen har en särskild katalog med pedagogiskt material. Maria
Skrivet av    M

CDrom-spel

Vi lånar bra barnspel till datorn på biblioteket. Där finns massor som passar bra till mindre barn som har stora kunskaper. Krakelspektakel är en storfavorit, matteraketen en annan.
Skrivet av    Sofia*

Artiklar från Familjeliv