Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon som har våningssäng till sina barn?

Skrivet av Catti m. Emil 0204 o Alva 0310
och när började ni med dem, dvs från vilken ålder har barnen legat i överslafen?

Ha det gott,
Catti
Svar
Vi har.
Köpte den när äldsta var nästan 4 och nr två var drygt två år. 4-åringen trillade i trappan en gång och vi la sedan rejält med kubbar på bolvet nedanför stegen men det blev ingen mer olycka. De fick dock inte leka i sängen förrän de blivit lite äldre.
Skrivet av    Tillfälligt på visit
Nej
Båda hade velat ligga överst...
Skrivet av    Lena_O
Nu ska jag tänka...
Vi köpte våningssängen då vi flyttade och då var Alfons 3,5 år och Ville 2 år. Alfons började sova i underslafen och Ville i sin växasäng men efter två veckor flyttade Alfons upp och efter ytterligare en månad valde Ville att flytta över i underslafen istället. Det har fungerat jättebra och inga olyckor har hänt.
Skrivet av    Madde B bf 11/9 + en hög till
Ja vi har!
Dels så har vi en våningsäng där storasyster Bea sover när hon är här. Hon började sova där när hon var 5! Neo sov du under. Sen kom ju Ronja och när det var dags för henne att byta ut spjälsängen så var Neo runt tre år. Då fick han en ny miniloftläng (sån där som bara går till typ midjan) och Ronja fick hans underslaf. Våran våningsäng är riktigt hög så det är nog först nu (tror jag iaf) som jag skulle våga låta Neo sova där uppe... Han blir snart fyra! Men har man en sån modell som är lite lägre... så skulle han nog kunnat ligga där från att han var runt tre.
Skrivet av    Linn m. N-0110, R-0304 & J-0501
Ja, det har vi
Och Tilde och Thelma som är dom som delar på den ligger båda två på övere planet. Den är en familjesäng med en 80 cm upp och 120 nere. Men dom väljer att ligga där upp i varsin ända av sängen. Vi köpte den i våras..:)
Skrivet av    Fia med Tilde 00, Thelma 02 och Tyra 03
ja
vi har en jätte söt tvåvåningsäng till våra tjejer (3 och 1½ år gamla). Den är också delbar så att man kan få två separata sängar. Här kan man se en bild på hur sängen ser ut = ) http://www.ikea.com/PIAimages/13282_PE083470_S3.jpg Annie, stora tjejen, har hittills sovit nere i sängent och lilla syster har sovit i sin spjälsäng i vårat rum. Men just nu håller vi på att renovera i tjejernas rum så när allt blir klart kommer vi att dela på våningsängen så att dom får en egen säng. När vi använder den som en våningsäng och vem som klarar av att ligga överst det evt jag inte. Men just nu är stora syster för liten för att klara av en sån sängplats tror vi...
Skrivet av    cerlise
Jag måste få fråga
Var har du köpt den sängen, du har ingen länk till en bild? Låter som en platsbesbarande möbel!
Skrivet av    Lena_O
Vi har
Vi köpte barnens våningssäng när Elsa var ungefär ett år och Ludvig lite drygt 2,5. De har en Lo från Ikea och med den kan man ha sängen mitt på (ca 1 m. upp) också, så LUdvigs säng satte vi i mitten, sen borrade vi upp nya hål lite lägre ner för Elsas bädd som då bara hamnade nån dm från golvet (och ca 80 cm från Ludvigs säng). På det viset hamnade inte Ludvig så långt upp när han var liten. Nu när Ludvig rätt snart fyller fem, har vi precis höjt upp hans säng till översta läget och Elsas säng sitter i nederläget där den ska sitta. Hon har precis fyllt tre. De har aldrig trillat ner, varken från sängen eller stegen.
Skrivet av    Hanna m. L 00 & E 02
Den har vi oxå! :0)
Tyckte oxå att det var bra att man kan dela den. Nu bor vi så trångt så det är inte aktuellt men sen så hoppas vi kunna få användning av det! Först nu så skulle jag kanske kunna tänka mig att lägga min snart fyraåring där uppe. Vid tre kändes det helt otänkbart! Den är ju ändå såpass hög...
Skrivet av    Linn m. N-0110, R-0304 & J-0501
Sån har vi med!
Sebbe sover i underslafen och övre sängen används just nu som lastutrymme ;) Bella sover ju inne hos oss i spjälisen, men vi ska byta till växasäng nu. Får se hur det blir när bebis kommer, då får vi nog ta isär våningssängen så att dom får var sin, Sebbe känns för liten för att sova uppe än.
Skrivet av    Sandra med tre
Har sett en sån på jysk*imt*
x
Skrivet av    Anonym
Aha, Tack!
Får gå och kika där om den finns. Blev lite nyfiken.
Skrivet av    Lena_O
vi har oxå
en LO. Äldsta ligger på \"mitten\" och yngsta ligger på en resårmadrass som står på ben under. M har legat däruppe sedan hon var 3 år, kanske (minns inte riktigt, men nu är hon snart 5, och vi har haft den ett tag). Vi vill inte höja sängen, för då blir det så bökigt med bäddning och det blir svårt att lyfta upp henne om hon har somnat i t ex bilen. När ett barn kan ligga uppe, beror ju itne bara på åldern, utan hur barnet är.
Skrivet av    Cayenne