Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Två gamla,sjuka föräldrar

Skrivet av pressad
som bor en bit bort i en liten by på landet.
Upplever en press att åka dit. Vill egentligen inte. Allmänna kommunikationer finns men går sällan. Brukar köra bil dit (så länge bilen håller).

Brukar skicka vykort, tidning en gång i veckan, frimärkshäften och blommograferar ungefär en gång per månad.

Vi har inte varit och hälsat på sedan midsommar. Känner att nu måste vi åka igen. barnen vill inte. Resan är jobbig för dem och jag vill vara hemma.

Tänker på att en dag finns vi inte för varandra men alla andra uppgifter man ska göra, klara sliter i en.
Gör så gott jag kan.

I bland verkar min mamma "avundsjuk" och jag har sedan midsommar försökt klippa banden och inte ringa varje dag utan kanske var tredje. De ringer själv inte.

Någon som har några ord att dela ut?
Svar på tråden: Två gamla,sjuka föräldrar

Tillägg.

I våras blev jag själv sjuk och kom i väg akut. Jag brukar laga mat och ha med till dem när vi far dit.
Skrivet av    pressad

Hemtjänst ska de ha!

Att bli gammal och sjuk kan göra den mest positiva bitter. Har dina föräldrar hemtjänst? Om inte - se till att de får det så att du avlastas det praktiska. Vad som dessutom är bra med hemtjänst är att de ser till att eventuella mediciner tas på riktigt sätt. Min man (och resten av familjen också) hade ett helvete med svärmor innan hon fick rätt omvårdnad. Hon blir förvisso inte yngre av medicineringen, men nu är hon glad och nöjd när hon får besök och pressen har släppt för oss.
Skrivet av    Sula

Tack sula för svaret!

Ingen hemtjänst. Min syster och jag vill de ska sälja det stora huset och flytta närmare oss där det finns sjukhus m.m. Ska köra dit i kväll, ska först koka kalops :-) Tack för dina tankar.
Skrivet av   

Inte så många ord

direkt att dela ut. Mer än att du inte är ensam i din situation...
Skrivet av    Anna

Tycker du verkar vara en helt underbar dotter...

Säkert är dina föräldrar mycket glada och tacksamma för all din omsorg! Precis så önskar man sig att ens dotter (eller son) skulle bry sig om en när man blir gammal och grå...
Skrivet av    rollergirl

Eget ansvar

har dina föräldrar, t ex att ringa till dig och inte vänta på /kräva att du ska ringa. För övrigt tycker jag att du verklar vara en FANTASTISK dotter, som gör mer än någon kan begära. Var stolt över det du gjort, ta inte på dig mer, kontakta hemtjänsten och säg att du inte orkar ta på dig mer!
Skrivet av    Minne

Artiklar från Familjeliv