Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur länge måste man ha syskonvagn?

Skrivet av Funderingar från Elin
Jag frågar här eftersom ni är proffs på detta:) Det kommer inte att vara speciellt tätt (2år och 9mån emmellan) Vet inte om jag behöver skaffa syskonvagn eller inte? Ungefär hur länge har barn behov av vagn? Kommer förståss inte gå långpromenader...
Svar
inte...
När Jonathan var så gammal gick han utan problem även på långpromenader... En ståbräda kan vara bra att ha som avlastning, men inget måste.
Skrivet av    Madde + J 02 + J 04 + bebis 11/8
2 år
min tvåråing går långt och det har hon gjort länge. Jag har ingen syskonvagn till mina barn och det är 15 månader mellan dem.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel
Vi hade det länge, i flera år
men inte för några långpromenader, utan för att jag alltid hade så mycket saker med och var ute länge. Jag hade ju med mig både extrakläder, filt, blöjor, välling, lunch, mellanmål, fika, stol, sandleksaker, andra leksaker osv. Mina tjejer sov ibland vilan ute i vagnen, så för mig var tvillingsulkyn det viktigaste hjälpmedlet jag kunde haft.
Skrivet av    Lena_O
mina tjejer är...
...nu 3 år och 1½ år gamla. Det är nu som jag känner att Annie, den stora tjejen, inte behöver någon vagn! Lilla syster Alice behöver fortfarande sitta i en vagn då hon inte orkar gå längre sträckor. Vi ska nog köpa en sån där Brio race och ha en ståbräda till. Det tror vi blir en bra lösning... = ) Barns behov ser ju alltid olika ut men ett tips är att först vänta och se hur erat behov av en syskonvagnser ut och sen bestämma er...
Skrivet av    cerlise
2 år och 9 mån
mellan mina, men syskonvagnen har varit det bästa vi köpt! Jag har dock haft min stora tjej hemma på heltid, så när hon ex varit sjuk så har jag kunnat bädda ner båda och ändå kommit ut. Håller med Lena också när det gäller alla saker, har varit toppen och så har jag sluppit tjat när hon är trött efter en dags lek ute, då kan hon hoppa upp i vagnen och vila sig. Det beror lite på vad man gör på dagarna och hur man bor. Lycka till,
Skrivet av    Annika med 2
Tillägg:
Om jag \"lånade\" fler barn, så kunde de vara 4 st i vagnen samtidigt. Kan kännas osäkert att lita på att andras barn inte springer över gatan t ex. Så ur säkerhetssynpunkt är det bra med tvillingsulky också, för är det livlig trafik och man har trötta barn, så är vagnen en billig försäkring.
Skrivet av    Lena_O
tro inte
du behöver det nu är thea snart 3 år och hon står så gärna på ståbräda och ska vi vara ute långa dagar o vi är två så kanske vi tar med oss en paraplyvagn men oftast inte. *lycka till*
Skrivet av    Jenny m Thea & Moa
Lite frågor!!!
Jag får 17 mån mellan mina barn (vänta nr i slutet av okt) och har ångest med detta ang vagn. Vill helst inte köpa någon för första tiden alltså till dess nr är ca 6 mån o kan va i sittvagn, det känns så onödigt. Tänkte istället köpa en ståbräda till vår vagn till våren då storebror blir två år + en billigare variant av syskonvagn (alltså en sittvariant då). Men hur gjorde ni när ni skulle ut o röra på er? Lillen i bärsjal, eller lillen i vagnen o stora fick gå? Förklara gärna! Jag har förstått att det kan vara lättare på sommaren då ingen snö finns....är din nr två ett vårbarn? Väldigt rörigt blev det men du kanske förstår vad jag är ute efter ;-) !!!!!
Skrivet av    Linn
Hade inte klarat mig utan!
Fast jag har ju tätare mellan barnen - 16 månader. Då har jag ändå minstingen mycket i bärsjal, men eftersom vi är ute hela dagarna måste båda barnen kunna sova en stund alt vila benen. Dessutom är det så behändigt att veta exakt var stora killen är tex handlar eller går där det är väldigt traffikerat. För mig har det gjort vardagen väldigt mycket lättare!
Skrivet av    Cissi m Elliot0311 och Rafael 0503
Sittvagn
Vi har en enkelsittvagn (Teutonia Timmy) och den har storasyster åkt i när hon inte orkat gå. Lillebror har suttit i sjalen. Lillebror är född i november. Numera sitter lillebror ibland i vagnen och storasyster går eller står på ståbräda.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel