Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Öppna upp till nock

Skrivet av Solstrålen m två pojkar
Kan man göra det? Vi har en vind som är väldigt lågt i tak, ca 1 m, så det kan ju inte användas till något, därför funderar vi på att öppna upp till nock nu när vi ska renovera rummen på övervåningen. Jag förstår ju att man måste isolera, men hur blir det med ventilation? Och hur blir det om man bara öppnar halva taket, hur ventilerar man resten av vinden då?
Svar på tråden: Öppna upp till nock

hur ser det ut..

upp mot yttertaket? Har ni spån eller något annat som isolering på vinden idag eller är det öppet? /mia
Skrivet av    mia_d

Spån

Det är isolerat med spån, och bjälklaget är timmerstockar. Undertaket är nyss bytt, men där finns ju ingen isolering. Det finns heller inte så gott om ventilation där uppe, men vi ska sätta i luckor på vardera kortsida. Men om man öppnar upp halva taket så blir det ju dålig luftgenomströmning. Kanske man måste sätt in en fläkt då? Hur går det med erat hus?! Är så nyfiken! Har ni fått köket än?
Skrivet av    Solstrålen m två pojkar

spån till förbannelse här också :-)

Vi ska förhoppningsvis öppna upp en del av taket och låta en del vara stängd. I vårt innertak var det en vattenskada så vi har flyttat på spånet åt sidorna och rivit upp taket på den del vi vill ha öppen. Vi har inte haft någon luftspalt alls mellan spånet och yttertaket och det har gjort att trät är väldigt missfärgat, mörkt. Det ska inte vara någon fara med missfärgningen så det byter vi inte ut. Det vi har gjort är att regla upp så att vi kan få en luftspalt ut mot taket. Sen ska det i med isolering. Jag har ingen exakt koll på hur vi ska göra med dom olika skikten men min sambo har koll på det där, jag kan fråga honom i kväll. Våra balkar är verkligen urfula och ruttna efter vattenskadan så dom ska vi klä in med nytt virke. Hoppas verkligen att det bli av att vi gör den öppna lösningen men det är lite tidskrävande och vi har ju annat att pyssla med så att huset blir beboeligt. Här kommer en länk till hussidan där bland annat köket är med. Vi har fått upp ett par av skåpen och det känns än så länge superbra. http://goto.glocalnet.net/miadaniel/huset.stm
Skrivet av    mia_d

Ja!

Du får gärna fråga Daniel, jag vill jättegärna veta! Det ser jättefint ut i köket! Visst köpte ni Storsjökök? Vi har också det fast ljusgult. Jag ville också ha luckor med två speglar, men vi har så lågt i tak så det gick inte... men vi har samma typ av speglar.
Skrivet av    Solstrålen m två pojkar

Förresten

Fråga gärna också hur ni ska göra med den delen som ska vara stängd. Det blir ju dålig luftgenomströmning om man stänger till mellan.
Skrivet av    Solstrålen m två pojkar

då ska jag fråga!

Han tyckte tidigare att jag var riktigt konstig som hängde på föräldrarnätet (utan att ha barn), men nu börjar han att tycka att det är bättre eftersom att vi får svar på en hel del frågor :-) Japp, vi har Storsjökök. Mamma har det också och är jättenöjd. Vi har 2,50 i takhöjd så vi tyckte att det var bättre ju högre skåpen var. Vi har \"mellanfärgen\" cremevit.
Skrivet av    mia_d

Artiklar från Familjeliv