Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp - vad gör vi med vildingarna?

Skrivet av Förtvivlad Mamma
Herre gud, jag vet nästan inte i vilken ände jag ska börja... Vi har kommit till gränsen nu känns det som!

Jag har varit hemma hela sommaren med våra två barn, 4 och snart 2 år gamla. Det jag trodde skulle bli en mysig, härlig sommar blev en MARDRÖM utan dess like!!!

4-åringen har blivit som förbytt, slår lillebror med en brödkavel i huvet idag, hoppar på honom, skäller på honom. Gör "miner" till mig och maken när vi säger till henne.

2-åringen vill göra allt som sin storasyster, dock förstör han mest för henne, skiker, gapar, lyssnar INTE på oss... Flinar bara när vi säger/skäller till honom. Åker vi bil sitter han och sparkar bort på storasyster, sträcker sig fram och knäpper loss hennes bilbälte otaliga gånger (vi stannar varje gång, knäpper fast henne, bannar lillebror för vad han har gjort och att han inte får göra om det). Varpå han gör likadant igen när vi börjar köra....suck!!!

Jag är helt slut!!! Inget hjälper här hemma! Det spelar ingen ROLL hur mycket vi försöker: ignorera, titta strängt, säga "fyyy", skälla, skrika... eller nånting! Dessutom är jag gravid i snart 3 månaden och jag FATTAR inte hur vi ska klara av ett barn till, ärligt talat!

En annan sak jag har märkt med 4-åringen den här sommaren är att hon pratar, pratar, pratar oavbrutet både i affärer med folk vi inte känner och här hemma. Har vi farmor & farfar eller mormor & morfar här en eftermiddag fullkomligt slukar hon dem! Ingen annan får säga något, det är bara hon som ska ha deras uppmärksamhet.

Varför kräver hon denna uppmärksamhet hela tiden, undrar vi??? Saknar hon något? Ger vi inte henne den uppmärksamheten hon behöver?! (måste hon söka den genom att bete sig så och även tala med okänt folk?!)

Jag hoppas att det är någon som har orkat läsa det här och kan kanske ge någon kommentar på det här!

Kram från Förtvivlad Mamma!
Svar
Svår sits,
men kanske att ni kan försöka att dela lite på barnen, göra saker tillsammans bara ett av barnen och en förälder, så att det känner att det får odelad uppmärksamhet för en dag/halvdag. Ex. gå på badhuset, till djurparken eller liknande. Försök att bryta trenden med att de beter sig illa och att ni bara grälar på dem. Jättesvårt jag vet, men detta var vad jag kommer på. Antagligen känner de att de behöver bli sedda ännu mer än vad de redan blir sedda av er! Kram och lycka till!
Skrivet av    Sara
Tack för...
ditt svar! Jo, det ligger nog något i det där du skrev om att dela på dom lite mer. Ska försöka göra mer med dom var för sig nu när hösten är i antågande! Kram :)
Skrivet av    Förtvivlad Mamma