Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Att få barn tätt ska inte löna sig...

Skrivet av Sara
"Det ska inte längre löna sig att få andra barnet tätt inpå det första när det gäller föräldrapenningens nivå" Så säger Karl-Petter Thorwaldsson som utreder en förnyad föräldraförsäkring.

Vad tycker du om att "snabbhetspremien" ska tas bort? Bra eller dåligt? Varför?

Sammanfattning från SVT nyhter:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=434469&lid=senasteNytt_275214&lpos=rubrik_434469

Se även socialdepartimentets pressmeddelande:
http://www.regeringen.se/sb/d/3793/a/22488

Kramiz
Svar
Bra!
Jag tycker att alla ska få samma sjukpenningnivå oavsett hur långt man har mellan barnen. Det är ju inte alla som kan få tätt och varför ska dom diskrimineras kan man ju fråga sig. Men jag är inte så insatt i den här frågan egentligen. :)
Skrivet av    Gabbi med Alva och Jacob
Orkar inte läsa länken
men jag tycker det vore bra om \"snabbhetspremien\" förlängdes ytterligare 12-18 månader. Och det är bara en spontan reaktion, inget som jag kan argumentera för.
Skrivet av    LottaJ
Löna sig och läna sig...
det är ju för ytterst få som det lönar sig. Att kalla det snabbhetspremie tycker jag är absurt. Det har ju varit en chans för den som fått barn tätt/blivit gravid snabbt igen att slippa falla i inkomst drastiskt över en natt. Det är ju inte alla som planerar sina barn tätt och de som blir oplanerat gravida skulle ju isf få väldigt svårt att hinna jobba ikapp sin sgi. Jag tycker att det är lite negativ ton i den artikeln och i hela uttalandet ugefär som om man faktiskt tjänade en hacka på att skaffa flera barn tätt vilket man faktiskt inte gör. Barn är ju inte direkt någon inkomstkälla. Men det är min åsikt och uppfattning.
Skrivet av    Asereht
Håller med..
artikeln låter lite som om man skaffade barn tätt just av ekonomiska skäl? ! *hmmm* Liksom ..det ska inte löna sig.. Låter lite dumt.
Skrivet av    Annica m Jesper dec-03 o Ludvig maj-05