Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur länge kan tätisar ärva varandras kläder?

Skrivet av Susanan med Tova & Torkel
Kanske en knäpp fråga och det kanske inte finns nått generellt svar, men hur länge kan tätisar ärva varandras kläder?
Jag hade nämligen trott att det skulle kunna göra det ett par år iaf, men det verkar inte bli så här. Torkel har precis börjat dra 80 kläder och Tova har inte ens hunnit växa ut 86 kläderna.
Svar
Mina ärvde inte alls
De hade till och från samma storlek så de kunde inte ärva av varandra alls. När de satt i tvillingvagnen så var de lika höga också. Jag mätte ryggmåtten någon gång och de hade exakt lika långa ryggar. Det var lillasyster som hade något kortare armar och ben. Men idag är det tvärtom. ;)
Skrivet av    Lena_O
Ang att ärva kläder
Ang det här med att ärva kläder så kan man ju tro att det är praktiskt med två pojkar vad gäller färger. Men storlekarna passar inte med årsiden. Storebrorsans kortbyxor passar lillen till vinter och vitneroverallerna vi har här hemma passar lillen lagon till sommaren. Nu när trean kommer så blir de iaf 2 som är födda lika vad gäller årstider.
Skrivet av    Oxen m 2 + bf januari
Ja...
...så har vi det här också. Tore ligger en storlek efter Malte i säsong. Nu i höst är det ok, då är det vinterkläderna. Fast overall till i vinter går t ex inte att ärva. Vi får se om dom kanske kommer i fas. Tore är ändå ett par centimeter kortare än Malte i samma ålder.
Skrivet av    Maja med Malte 030320 och Tore 041113
Ett tag..
... hade både S och I stl 86/92 i vissa kläder. Nu har Sebbe stl 98 i byxor och tröjor och Bella stl 92. Iofs har dom inte ärvt speciellt mycket efter varandra, skulle väl vara lite bebiskläder och vinteroveraller. Dom är ju födda på hösten/vintern bägge två och bebis nummer 3 kommer oxå på vintern, så jag misstänker att det barnet kommer få ärva betydligt mer. Jag tycker det är så kul att handla och sen tycker jag att det är svårt att hitta neutrala kläder som bägge kan ha.
Skrivet av    Sandra med tre
Här ärvs det...
fortfarande vissa plagg och dom stora är 10 och 12 år :-) Men jag tror inte Idun kommer att ärva så mycket efter Elliot för han sliter ut sina kläder *S*
Skrivet av    Madicken-m4
så länge kläderna passar...
så spelar det väl ingen roll? Hos oss är det egentligen bara klänningarna som min flicka har för sig själv, hon drar storlek 98 och lillebror 86, men en del 86:or kan tjejen fortfarande ha... Se det postiivt...de kan dela kläder...man måste inte ha alla kläder uppdelade!
Skrivet av    ulrika m hanna & hampus
hej
jag har 14½ mån mellan killarna och det är nästan 2 år mellan dottern och yngsta killen *krångligt* alltså - Vincent 5/1-02, Felix 24/3-03 och Wilja 26/2-05. Felix ärver Vincents kläder fortfarande. Vincent har 98/104 nu och Felix 92. Wilja har några plagg som killarna har haft och kommer att få ha det framöver oxå\'. ofta är juh tjejer lite mindre till växten än killar så det är nog därför som din son snart är \"ikapp\" din dotter. nåja, snart får dom dela kläder ist *ler* kramar från oss
Skrivet av    Myzan o Co
Beror ju på
Rebecka drar strl 116(på väg mot 122 nu) och Lukas har bara 86/92(på väg mot 92 från 86). Så i vårt fall skulle det funkar det nog ett bra tag till.
Skrivet av    Annika m R, L & N
det är väl olika
eftersom min andra tätis är mindre till växten än min första, så har det inte varit några problem med ärvandet. Det har funkat jättebra. Nu något år har jag inte behövt lägga undan kläderna emellan barnen, utan numer byter kläderna garderob direkt. Vissa kläder kan båda ha. Klänningar, t-shirts, vissa kjolar o kortbyxor (om de inte ramlar ner på lillasyster som är sååå smal). De fyller snart 5 & 4 (14½ mån emellan) och storasyster växer just nu ur 98/104 och lillasyster växer ur 92. (De är 102 o 90 cm långa). Min minsta dotter är däremot större till växten än de andra två, så fast hon är född i feb och mellantjejen (som är liten till växten) är född i nov, har sommarkläderna varit perfekta till lillan.
Skrivet av    Cayenne
Aldrig
Våra har samma storlek och har haft så sedan 1 resp. 2 års ålder.
Skrivet av    bettis
Ja och sen är det ju så dessutom
att det kanske inte finns så mycket kvar att ärva.... Jag tycker att den store har börjat slita så mycket på kläderna att det är bara att slänga dem när han vuxit ur dem. Min lillkille är född mitten av november och Storebror slutet av december. Det har funkat ganska bra med arvekläder för oss. Dock räckte inte vinterkläderna första vintern utan jag fick köpa en större babyoverall.
Skrivet av    LottaJ
under
bebistiden gick det bra att ärva men nu drar de samma str 86/92 så nu får de dela till viss del och får ärva lite fr kusiner. Får se hur det blir om ngt år men har en känsla att de kommer var ganska jämnstora då min älsta tjej är liten i växten...
Skrivet av    Jenny m Thea & Moa