Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp, kan inte bestämma mig! (snabba svar tack)

Skrivet av Emma - mer glitter!
Ska på bröllop imorgon, klädkoden är "sommarfin" och de vill att det ska vara lite midsommarfeststämning över de hela. Men vad sjutton är "sommarfin"? Jag velar mellan en limegrön sidenklänning med tyllkant nertill och en retroblommig bomullsklänning från denimbirds, lite urtvättad (ska vara så). Till det ska jag ha en mörkt turkos knytkofta och svarta ballerinaskor. Men vilken klänning ska jag välja? Vilket är värst, för fin och lite stel eller för nerklädd men bekväm?
Svar på tråden: Hjälp, kan inte bestämma mig! (snabba svar tack)

Spontant

känner jag att klänningen från denimbirds låter bäst/finast. Tycker inte att det är nerklätt. Blev nyfiken, har du nån bild nånstans?
Skrivet av    cia å tjejerna

Och jag

hade nog sagt den limegröna... Men det beror lite på vad det är för färg på denimbirdsklänningen. Hur ser den ut, mer än blommig?
Skrivet av    Heather

Känns som om...

...sidenklänningen blir lite för fint. Jag har sett den i butik och den är snygg men lite för uppklädd. Ta Denimbirdklänningen. Och ha det så kul!
Skrivet av    -Tess-

Inga bilder tyvärr IMT

456
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Ska försöka beskriva...

Den är lite svår att beskriva. Men den är ärmlös, med orange kantband runt ärmhål och ringningen. Ringningen är rund, fast med en djup slits som går ner mellan brösten eller hur man ska säga... Den går precis över knäna, och är storblommig i offwhite, brunt och turkosblått. Rå ofållad kant längst ner.
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Tack!

Nu säger maken att han ska ha mörkgrå kostymbyxor och en småblommig kortärmad skjorta i vitt och ljusrosa (riktigt tanttyg *s*) och gympadojor (det är i skärgården och de rekommenderade oömma stadiga skor). Så då kan ju inte jag komma i värsta sidenblåsan, eller hur?
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Men tack för svaret, glömde jag säga! IMT

456
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Låter ju snygg

och matchar kanske maken mer än sidenklänningen?
Skrivet av    Heather

Eller kan han ha jeans?

Skjortan passar mycket bättre till hans ascoola mörka jeans med snedsydda ben och lite slitningar (inte hål eller rispor utan bara ljusare partier/veck), och sneakers är ju också snyggare till jeans än till kostymbyxorna. *funderar* Nä, man kan inte ha jeans på bröllop va, trots att man är DJ och att brudgummen är värsta hiphopparen?
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Ja, det är nog så

Tack för svaret. Jag har bestämt mig, det blir den!
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Ja, JAG tycker det!

Om man sätter \"sommarfin\" som klädkod bryr man sig nog inte speciellt mycket om att det ska vara stramt och tjusigt. Och tänk på att \"sommarfin\" kan för faster Berit betyda nya shorts från Ica Maxi och en blommig blus ;-) Vi hade klädkoden \"fritt men festligt\" på vårt bröllop och folk kom i allt från fleecejacka och jeans till aftonklänning och ärligt talat bekom det mig inte ett skvatt vad folk hade på sig.
Skrivet av    -Tess-

Härlig inställning.

Så känner jag också. Så länge det är helt och rent så räcker det bra för mig. :)
Skrivet av    cia å tjejerna

Men det bekommer mig ju! :-)

Jag vill inte vara varken underklädd eller överklädd, och tycker det är skitsvårt med en sådan här dresscode. Inser just att vi hade exakt samma konstiga dresscode på vårt eget bröllop för tre år sedan. *garvar* Stackars våra gäster!
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Ni blir varken eller!

Ni blir lagomklädda :-)
Skrivet av    -Tess-

Såg att du har

bestämt dig för denimbird-klänningen. Bra val och lagom uppklätt. Kollade själv in den när den var i butik :-) (låter som den i alla fall)
Skrivet av    SANDEE

Jag tycker...

du ska ta Deminbirdklänningen men inte jeans. Tycker jeans är ok på killar, dom har liksom inte så mycket att välja på nertill *s*. Klänningen låter ju lite avslappnat soft så jag tror nog att du kommer känna dig tillfreds och inte för uppklädd. Tycker det är brist på fantasi att komma med jeans, oavsett om brudparet säger att det är ok. Mia
Skrivet av    Mia med William-01

Den retroblommiga! *imt*

v
Skrivet av    Sol

Jag tycker

inte det är brist på fantasi med jenas. Idag finns det så många olika typer av jeans så vill man ha jeans som är mer festligta tycker jag nog att man kan hitta ett par som är mer festliga. + att har man ett finare/snyggare linne/top med finare skor så blir det inte trist.
Skrivet av    cia å tjejerna

Retroblommiga klänningen...

tycekr jag! ha det så trevlig!
Skrivet av    Torhill

Artiklar från Familjeliv