Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Blir så trött.

Skrivet av Anonym
Ophelia fick ÖI för ca 3 veckor sedan. Var på akuten mitt i natten med henne efterom det rann och rann och rann ur hennes öra. (hon har rör). På akuten talade jag om att jag INTE ville ha kåvepenin för det hjälper inte på henne. Jode det gör det visst det fick vi till svar. Försökte förklara att det inte gjort det en enda gång hon fått det. Men han gav sig inte. Dels för att det var mer än 6 månader sedan hon hade ÖI senast och dels för att man inte ska gå på med för starka saker på en gång. Ok jag förstår det men när man vet att det inte hlälper tycker man ju att de borde lyssna på en.

Fick alltså Kåvepenin utskrivet och hämtade ut det. Dottern åt det de fem dagarna som hon skulle, men när kuren var slut så rann det fortfarande ur örat. Ner på VC där de tyckte det var konstigt att de gav kåvepenin till så små barn öer huvudtaget på grund av smaken. Där ville jag att de skulle ta prover på det som rann i örat för att kunna fastställa bakterien och att hon skulle få rätt pennicillin. Men det behövdes inte enligt dem. Jag ville också ha örondroppar men det var också onödigt. Hon fick i alla fall en ny kur med Amimox (stavas det så) på 10 dagar och nu efter ca 7 dagar efter behandligen rinner örat fortfarande. Inte hjälpte det på henne.... ggrrrr... blir så arg. Jag vet ju att det enda som hjälper när det blir så här är att hon får rätt pennicillin och droppar. Nu ska jag ringa hennes speciallist i morgon då han är tillbaka från semestern. Varför finns det ingen läkare som tar en mamma på allvar när man säger nåt? ÄR det verkligen meingen att barnen ska vara dåliga så länge? Tycker så synd om henne för så länge det rinner ömmar ju örat då vätskan är enormt frätande som öronspeciallisten sa. Ville bara gnälla av mig lite.
Svar på tråden: Blir så trött.

Vad jobbigt

Vi har ju \"turen\" att Emilia kräks av kåvepenin (mest för att det är så äckligt) så nu får vi inte det mer. Och vi har ringt husläkarakuten en gång bara när det runnit, sen har vi faktiskt ringt till öron-näsa-hals när det varit nåt nu i somras, och fått droppar. Visst är det jobbigt när de inte lyssnar på en. Se till att det förs in i journalen att kåvepenin inte hjälper så kanske ni får nåt annat om det blir kris i semestertider.
Skrivet av    -Selma-

Oförmågan...

Oförmågan att lyssna på patienterna/anhöriga är ganska tydlig hos vissa läkare. Jag har själv haft gallproblem o upptäckt att en spruta med Voltaren inte hjälpte mig. Inte supparna heller som man fick med hem. Utan jag måste få morfin. Men ingen trodde på mig när jag låg där o kved. Man skulle alltid prova Voltaren först, vilket resulterade i ca 45 min extra smärta samt kräkande. INTE kul! Hade jag dessutom osmaken att uppsöka ett sjukhus i en annan stad än min hemstad blev jag tvungen att förklara vad jag gjorde där (hälsade på min far). De behandlade mig som en missbrukare som åkte runt o tiggde droger! Såg på mig med oblida ögon och diskuterade om jag hade \"tillräckligt\" ont för morfin. De skulle bara fått känna! Nu är jag opererad o gallblåsan är borta, så nu slipper jag allt det där tjafset. Men läkarna borde VERKLIGEN bli mer lyhörda! Visst, de är ju medicinskt utbildade, men ibland vet de faktiskt inte patientens bästa! Lycka till, Ullis
Skrivet av    Ullis m Elias -02 (gomspalt)

hej..undrar bara

om ni inte har nån öron /näsa/hals i närheten för vi har fått order att alltid gå dit m det e nåt med öronen(sonen har rör) ...o jag vet att det e det ända stället där man får ordentlig hjälp för alla gånger som man e på akuten eller vc så lyssnar dom som sagt inte...på öron gör de alltid en odling o så får man börja med droppar tills de luskat ut vilken bakterie det e o anpassa medicinen efter det hoppas att det löser sig för stackarn
Skrivet av    jonis mamma

nja...

Jo det är ju så att hon går hos en privat öron, näsa hals speciallist. Nu var han på semester och öron inne på sjukhuset ville inte ta emot oss utan remiss så då fick det ju bli akut och vc. Tycker docka tt det är för jäkligt. Nu har vi i alla fall varit hos hennes speciallist som tog odling och satte in både örondroppar och spektramox för hon hade även en lindrig halsfluss. I morgon skall vi få svaret på odlingen och då se hur vi ska fortsätta. Hennes öra rinner fortfarande och gör de det i morgon med kan det kanske bli aktuellt med att plocka rören igen för att få bort alla bakterier. *pust* Det känns skönt i alla fall att han gör något, det gör ju inte de andra.
Skrivet av    Anonym