Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

"Ostbågig och sparkig"

Skrivet av Ylva m Saga & Svante
har Svante varit vid bröstet de senaste dagarna. Han sparkar vilt med benen, bankar med sin lilla hand antingen på mitt bröst eller sig själv i ansiktet och spjärnar nästan emot. Men tar jag bort honom från bröstet blir han förtvivlad. "Tuggar" (nu har han ju inga tänder han är född 18/5)mer på bröstet än suger och verkar otålig. Har dessutom fått amma betydligt mer än vanligt, nattetid (22-06) mellan 5-6 ggr och dagtid nästan 1 ggr i timmen ibland tom oftare. Tur att det varit helg så sambon kunnat ta Saga 2,5år.

Nåväl min undran är om det är så att det är pga värmen han ammat ofta och så har inte mina bröst hunnit med att ställa om till större ("vattnigare") produktion eller nått? Eller är det någon tillväxtperiod vid 3 månader? Tycker att det känns som om att det tar längre tid innan mjölken rinner till på sista tiden oxå. Jag får alltid storläckage på andra bröstet och pirr i båda så jag känner exakt när det rinner till. Innan har han bara behövt ta några tag men nu får han suga längre innan det rinner till.

Hade ju en kort men jobbig amningsperiod med dottern så jag känner väl igen det beteendet men hon var ju "sån" från start. Med Svante har det ju funkat super med amningen så det känns trist om han nu inte skulle vilja ha bröstet mer. Han har aldrig fått flaska så det kan inte vara det. Och jag ammar så fort han verkar vilja det. Skall jag testa andra ställningar eller vad? Finns det något annat jag kan göra? Hoppas verkligen det går över för jag vill ju så gärna amma Svante längre än de 4 måndaer som Saga och jag slet och kämpade.
Någon som har några tips?
Svar på tråden: "Ostbågig och sparkig"

Du gör rätt

Jag gissar på en ökningsperod helt enkelt, alla mina har betett sig sådär då; härjat, bankat och velat amma ofta. För mig går det ganska fort att öka produktionen, men för en del kvinnors bröst tar det upp till ett par veckor innan de är ikapp efterfrågan. Att du känner att utdrivningen segar kan ju bero på massa saker, tex att du känner dig lite stressad av hans bökande eller av att amma så ofta eller att storasyster kräver uppmärksamhet. Det är såhär i perioder, orkar man så fortsätter man bara amma på fritt och låtsas som det regnar och orkar man inte det så får man börja fundera på lösningar. Jag ammar både min 16-månaders och min tvåmånaders, så jag har det rätt förspänt med att aktivera storebror genom att dubbelamma.
Skrivet av    Pallas

Tack

för ditt svar. Hoppas då på en att det bara är en ökningsperiod. Jag vill verkligen amma så det får bli så mycket och ofta som Svante vill. Saga brukar hämta ett lass med böcker så kurar vi ihop oss i sängen och ligger där alla tre, jag har lyckats hitta ett sätt att både amma Svante och hålla boken åt Saga ;)
Skrivet av    Ylva m Saga & Svante

Jag tror

på en ökningsperiod. Slappna av, vila så fort du får tid och drick vatten. Snart kommer produktionen att öka :-)
Skrivet av    Zukits med Filip 18/6-04

Tack

för ditt svar. Idag har han faktiskt lugnat sig något, men det är lika ofta som hn vill ammas iofs. Men hoppas att det snart är rätt mängd \"inställd\" då;)
Skrivet av    Ylva m Saga & Svante

Artiklar från Familjeliv