Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dela rum fråga!

Skrivet av Jenny med Yuna-02 och Melvin-04
Yuna som är 2 år och 8 mån har eget rum. Melvin som är 10 månader sover inne hos mig. Oftast sover han hela nätterna tills kl 6 men vissa nätter är han hungrig runt 1 eller 4. Han bajsar också varje natt han äter och då kan det bli lite skrik. (dålig mage)

Yuna är lättväckt på natten tyvärr så jag har smysslat för att inte väcka henne vilket gjort henne ännu mer lättväckt. Särskilt på morgonen kl fyra då hon gärna går upp om hon får vakna.

Vi är inte redo ännu men hur och när ska jag låta dom dela rum? Jag tror Melvin och jag väcker varandra endel nu.

Hur har ni gjort?
Svar
Våra delade direkt
Vi har också bullrat och inte smygit på tå när de sov, och det fungerade väldigt bra, trots en ganska högljudd lillasyster... Hon skrek högt och väldigt ofta, men syrran sov ändå. Men jag böt inga blöjor på natten heller, och var det \"kris\" så gjorde jag det i mörker, men att lossa på tejpen kunde ju väcka grannar, så helst lät jag bli. Men jag tror att tack vare att de delade rum så tidigt, så fick de snabbt samma tider och rutiner. När den yngre var 7 månader så sov de samma tider och drack samma välling. Så vilan på dagen var en fridfull stund för mig, då jag själv kunde lägga mig raklång en stund.
Skrivet av    Lena_O
Delat direkt
Här sover båda barnen i vårt rum. Torkel vaknar ofta och äter, men det krävs mycket för att han ska väcka Tova. De få gånger Tova vaknar så brukar hon inte väcka Torkel. De är vana vid varandras sovljud och våra med för den delen.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel
Våra kan inte dela
Planen här var att låta barnen dela rum. Vi har bara två sovrum på ovanvåningen, så ett till oss och ett till barnen var tanken. Sen har de lekrum på nedre våningen. Men det funkar inte här. Först nu kan Rebecka sova med oss ens. Från hon var 6 månader har hon inte kunnat det...hon kan bara inte slappna av. Och Lukas sover oroligt i Rebeckas rum(vi har testat då vi haft gäster som lånat Lukas rum). Så, vi tar det som vi kommer...just nu ligger vi vuxna mellan barnens rum(Lukas fick vårt) med sängen under takfönstren. Det funkar superbra och är riktigt mysigt. Om de kan sova tillsammans i ramtiden så får de det om de själva vill, men det var ine så lätt som vi trodde.
Skrivet av    Annika m R, L & N