Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Min lillkille verkar inte nöjd

Skrivet av Hösten är underbar
Hejsan, har en liten kille på 7v, som jag helammar, det är inget fel på mjölkproduktionen han väger redan över 5 kg o är riktigt mullig. Nu vill han vara hos mig (självklart egentligen eftersom han är så liten)hela tiden, svårt att lägga ifrån mig han, då protesterar han på en gång fast jag ger han napp o bullar in han i täcke o mys. Ja ghar en tjej som är 18 månader som vill ha uppmärksamhet också det är därför det känns tufft. Han bajsar bara vart3-4.e dag o verkar lite besvärad av det ger minifom ibland, men när jag tar upp honom så visar han inget...Jag räcker inte till. Jag är så stressad nu, springer fram o tillbaka mellan lillen o sysslor o stora syster (som är så liten) Hjälp....jag är helt slut....TIPS...
Svar på tråden: Min lillkille verkar inte nöjd

Det _är_ tufft...

...att ha två små barn. Det _går_ inte att ge storasyster amma uppmärksamhet som hon är van vid. Skaffa en bärsjal - om du inte radan har en. Då kan Lillebror följa med i princip överallt dit Storasyster vill gå. Vad gäller bajsandet så är det helt OK för en halammad bebis att bajsa upp till var tionde dag - och det är precis lika normalt att de bajsar tio gånger per dag. Inget att oroa sig för alltså! Mitt tips är att försöka ge Storasyster en tillvaro som är så lika den hon är van vid sedan tidigare som möjligt. Hon har ju förväntningar på hur det ska vara. Lillebror har inte mycket andra förväntningar än att vara mätt, torr och lagom varm - och givetvis nära mamma eller pappa ;) . Det största problemet är antagligen alla de förväntnignar vi lägger på oss själva. Vi ska vara stimulerande föräldrar till våra barn, hålla hemmet i toppskick, laga näringsriktiga måltider och dessutom vara vältränade och välklädda. Det _går_ inte! Att man överlever småbarnsåren är en bedrift i sig! Man _ska_ vara helt slut! Man har dock också rätt till egen tid. Barnen har sannolikt en pappa, morfar, farmor eller moster som också bör få sin del av tröttheten. Det är inget som säger att man ska vara tröttast bara för att man råkar vara mamma! Pappa ska vara minst lika trött! Mromor och farfar behöver man kanske inte trötta ut lika mycket - men några timmar i lekparken med det stora barnet eller en lång promenad med det lilla kan man faktiskt förvänta sig! Är det så att släkten bor långt bort så får de faktiskt masa sig tvärs över landet för lite kvalitetstid någon gång ibland, så det så! Och - snart kommer det att kännas mycket bättre. Barnen och ni föräldrar kommer till ett nytt jämviktsläge med lagom med rutiner och en förutsägbarhet som vi mår bra av. Fram tills dess är det bara att \"åka med\" i livets bergochdalbana och försöka njuta av utsikten! Kram!
Skrivet av    Nen Na

Hej

Klart båda dina bebisarvill vara hos dig!! Jag har 16 mån mellan mina och spenderade nästan all min tid på golvet. Båda barnen fick plats hos mig, jag kunde amma Lukas medan jag läste för Rebecka osv. strunta i sysslorna! Städa, tvätta & diska kan man göra kvällstid när man har hjälp av pappan. Be om hjälp med barnen en dag och ägna er åt storkok som ni fyller frysen med, så slipper du ta tid til matlagning dessutom.
Skrivet av    Annika m R, L & N

Artiklar från Familjeliv