Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Min lill-kille verkar inte nöjd...

Skrivet av Hösten är underbar
Hejsan, har en liten kille på 7v, som jag helammar, det är inget fel på mjölkproduktionen han väger redan över 5 kg o är riktigt mullig. Nu vill han vara hos mig (självklart egentligen eftersom han är så liten)hela tiden, svårt att lägga ifrån mig han, då protesterar han på en gång fast jag ger han napp o bullar in han i täcke o mys. Ja ghar en tjej som är 18 månader som vill ha uppmärksamhet också det är därför det känns tufft. Han bajsar bara vart3-4.e dag o verkar lite besvärad av det ger minifom ibland, men när jag tar upp honom så visar han inget...Jag räcker inte till. Jag är så stressad nu, springer fram o tillbaka mellan lillen o sysslor o stora syster (som är så liten) Hjälp....jag är helt slut....TIPS...
Svar
Har svarat på sömn :) IMT
Skrivet av    Gabbi med Alva och Jacob
Känner igen det där...
Det var väldigt lika för oss, jag kände mig superstressad! Det blir bättre med tiden när man har lärt känna varandra bättre men några tips... jag började lägga minstingen på sidan och buffade på rumpan så somnade han mycket bättre än på rygg (han sover fortfarande på sidan), han behövde även rapas väldigt ofta :) Ett annat tips är att ha han i en babysitter det gillade Jonas. Ullis
Skrivet av    Ullis med Stig-03 & Jonas04
Mitt barn nummer fyra...
var ett sånt barn som aldrig ville ligga själv och utan bärsjalen hade jag aldrig överlevt. Min lillkotte hade då tre äldre syskon som krävde sitt också. Indre bodde i bärsjalen de första månaderna och samtidigt som han fick vara så nära så mycket han behövde så kunde jag ta hand om storasyskonen och hinna fixa lite hemma. Så mitt tips är ju då förstås att införskaffa en bärsjal där lillkillen kan sitta medan du tar hand om storasyster.
Skrivet av    missX+AlbinTildeFelineIndreLovin
Håller med dig!
Hade lillan i bärsjal oxå. Hon ville inte sova utan att ligga på mig... så det var toppen när bärsjalen kom in i hemmet. Hon låg gott å sov i sin sjal (nära mig) och jag kude både ta hand om de stora någolunda och dessutom sätta mig/ställa mig upp utan att hon vaknade. Helt plötsligt hann jag laga mat och till och med sitta lite framför datorn. :0) Så bärsjal rekomenderas varmt även av mig. Gillar ju det även nu när hon är större... men en bäsjal tycker jag typ alla borde ha första månaden. Förutom dom som har barn som älskar att sova och gärna gör det sjäva förstås. Det är verkligen toppen!
Skrivet av    Linn m. N-0110, R-0304 & J-0501
Ta båda samtidigt!
Jag hade mina 2 tjejer samtidigt i knät. När jag ammade den lilla så fick den mindre lilla en flaska välling. (Mina är det 15 mån mellan.) När man är 18 månader så vill man inte sitta i knä hur länge som helst, speciellt inte när MAMMA har tagit upp \"mig\". Så testa att vara före din 18-månaders innan hon vill ha din uppmärksamhet, och t ex lyft upp henne innan hon vill det. Då vet hon rätt snart att \"mamma finns där\" och behöver inte kräva din uppmärksamhet. Gör likadant med din lilla bebis, ta upp honom innan han ber om det. Det gör också att du kommer ifrån den mentala känslan av att vara \"jagad\", och dina småttingar kommer att minska sitt behov av att behöva \"fånga ditt intresse\", för du finns där ändå. Jag körde så med båda mina tjejer, att jag tog upp dem i tid och otid, oavsett om de ville det själv eller inte. Det gjorde att mina tjejer i princip aldrig klängde eller klättrade på mig. Tvärtom var de alltid upptagna med annat. Jag var också mycket på golvet. Och när jag hade minstingen i en babysitter så la sig den andra lilla brevid och gosade. Så mina tjejer hittade lite till varandra också och kunde vara nöjda med den kroppsnärheten också. Du har ju en underbar tid nu också. Var ute så mycket du kan och orkar, det gör att båda sover bättre, äter bättre och glömmer bort att \"klänga\" på dig också. Jag fick mitt andra barn i februari, så vi var ute i snön. Men på vintern är man inte ute en hel dag med så små barn direkt, för det är krånglit att byta blöjor ute, även om det går. Så det är också mitt tips, att du är ute mycket på dagarna också. (Mina tjejer sov vilan ofta ute i tvillingsulkun. Bebisen som ett paket och den äldre fick fungera kudde.)
Skrivet av    Lena_O
Bärsjal
Skaffa en bärsjal. Knyt fast bebisen på magen och du har händerna fria för storasyster. Det var det som gjorde att jag klarade vardagen med två barn.
Skrivet av    Susanan med Tova & Torkel