Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

amma när man är gravid?

Skrivet av silvie
Min läkare och barnmorska har rådit mig att sluta amma omedelbart. ( min tös e snart 9 mån) Jag har fortsatt att amma lite på natten o kvällen ändå- Min fråga till er, vad har ni för erfarenheter? Har ni hört att det inte skulle vara bra för den kommande bebisen?
Svar
Jag ammade ...
när jag var gravid. Har inte hört att det skulle vara farligt för bebisen i magen.
Skrivet av    Madicken-m4
Det är inte farligt
Jag ammade hela första trimestern av den nya graviditeten och vet flera som ammat graviditeten igenom. Har man mycket sammandragningar, eller problemgraviditet i övrigt är det dock en annan femma.
Skrivet av    Annika m R, L & N
Jag ammar nu...
och är gravid i v 17. Jag ammade i 8 mån av min förra graviditet och det gick utmärkt. Har inte fått tillsägelse av varken BM eller läkare under någon av graviditeterna tvärtom så tyckte Bm att det var väldigt positivt att vi fortfarande ammade. Att det inte skulle vara bra för bebis ellr liknande är bara okunskap och det är faktiskt rätt så skrämmande att så många inom sjukvården är så dåligt insatta i ammning. Jag har turen att höra til ett sjukhus som är mycket ammningsvänligt och har satsat stort på ammning och ammningsinformation. Även på BVC är det så.
Skrivet av    Asereht
Jo då!
Jag fick också rådet av en barnmorska att sluta amma när jag blev gravid igen men jag ville inte sluta. (och eftersom vi är i samma ankomstgrupp vet jag att du kommer att ha nästan precis samma åldersskillnad som jag har mellan mina barn). I stället sökte jag efter mer information, och det fick jag bland annat här på Aff. Det kan vara farligt med amning under graviditet , men bara om man har mycket sammandragningar, under en normal graviditet är det inga som helst problem. I mitt fall slutade sonen att amma efter några månader, han ville inte längre. Kanske berodde det på att mjölken ändrade smak, kanske berodde det på att jag hade så ont av amningen (vilket jag försökte dölja för sonen, eftersom jag ville att han skulle fortsätta med amningen). Eller också ville han bara inte amma längre, utan någon egentlig orsak. Läs gärna mer på amningssnacket här, aller på AP-sidan. Annars kan jag varmt rekommendera www.amningshjalpen.se, där finns de verkliga proffsen. Lycka till! (Och jag är allt lite sotis på dig som ska få en liten till igen ..:-))
Skrivet av    Gerbera
Ammar fortfarande
Är i v.30 nu och ammar fortfarande. Tänker fortsätta och tandemamma när bebisen kommer! =) Inga problem alls att amma när man är gravid. Således din bm och läkare inte kommer med goda argumet varför du bör sluta så ser jag inte varför du skulle göra det! Amma så länge du vill och känner att du orkar.
Skrivet av    Erika
Det var det dummaste...
jag har hört. Eller kanske inte, men bra dumt var det iaf! Av flera flera BM och läkare jag har träffat har ingen någonsin sagt nåt sådant. Jag ammade under i stort sett under hela min andra graviditet. Sista månaden, så glömde min etta bort att amma så då trodde jag att han hade slutat. Men han började igen när lillasyster kom. Å sen ammade han i tio månader till... när syrran slutade självmant (alltså när hon var tio månader) så slutade han en vecka efteråt, oxå självmant. Jag begränsade hans tuttande till en gång per dag.... då jag inte ville ha för mkt mjölk. Han var ju borta ibland (dagis och mormor osv), så när han inte var hemma.... så ville jag inte sitta där med mjölkspända bröst. Men när han var sjuk så fick han fri tilgång till mina tuttar. Ingen av dom mådde dåligt på det! Och om det nu skulle vara att amningen snor näring från bebisen i magen, så tror jag inte det! Våran tjej vägde över 4kg och har vart välmående sen dess :0) Så om du vill, amma på! :0) Lycka till!
Skrivet av    Linn m. Neo, Ronja & Juni
Bebisen
i magen får det bästa. Det är du som kan fara illa om du inte äter ordentligt - gärna extra b12 och folsyra. Jag ammade min kille när nästa låg i magen - helammade dessutom. Det är mindre än ett år emellan dem. Ta hand om dig och barnen!
Skrivet av    bettis
Nääää..
Det låter helskumt!! Min minsting var 8½ månad när jag blev gravid igen, och enligt min läkare var det bara att amma på. Jag räknas dessutom till högriskgraviditeter, så läkarna har extra koll på mig. Varför skulle det inte vara bra?? Mitt råd är att amma på, om du inte har någon speciell medicinsk diagnos. Be annars att få tala med en läkare.
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v26
Ammade in i 5:e månaden
Då la vi av tvärt på en dag. Tror att kroppen säger till om det inte går längre. Så fortsätt om det känns bra. Fostret tar ju den näring den behöver i alla fall.
Skrivet av    Lena_O