Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sjuksriven..

Skrivet av *Jag*
Är det nån som vet om man får ha kvar barnen inom barnomsorgen när man är sjuksriven, inte inskriven på arbetsf. (pga av sjukdom så man inte klarar att gå dit)har alltså precis varit mammaledig o har inget jobb. Är så rädd för att förlora barnomsorgen nu när jag är beviljad en sjuksrivning.
Svar på tråden: Sjuksriven..

Är du sjukskriven

behåller du platsen, för då räknas det ju som om du är sjuk och följaktligen inte kan ta hand om dina barn själv...
Skrivet av    Alven

Tack för

svaret. Många säger samma som du så jag får tro på det. Skulle bli så glad då. Tack igen.
Skrivet av    *Jag*

här e det tyvärr

15 h som gäller vid arbeslöshet, f-ledig & sjukskriven.
Skrivet av    NillaN

Betalar då kommunen

den förlorade sjukpenningen från fk då fk dragit in den då den sjukskrivne vårdar barn i hemmet? Sjukskrivning ska jämnställas med förvärvsarbete, men en del ställen verkar inte veta vad som gäller.
Skrivet av    Maria med 4

vet inte så var det här

Min sambo op. handen & fick strikta order från läkare inkl intyg från denne att INTE ha hand om barn (vi har en 2 åring + 6 åring) för han fick inte bära, lyfta el. anv. handen, men då sa kommunen \" bara 15 h\" & jag jobbar heltid då. Vi krigade, & fick tillslut igenom att ha barnen hos dagmamman tills jag hämta & lämna. men dom var emot de. hajjar inte ens hur dom kan gå emot en läkarunderskrift. sjukt!
Skrivet av    NillaN

Bra att ni orkade bråka

Helt vansinnigt att de försöker hävda 15 timmar när man inte kan ta hand om barnen.
Skrivet av    Maria med 4

Sjukt!

Trodde faktiskt inte det var sant då dom sa så. trodde med riktiga läkarunderskrifter att det gick i 1:a hand, men inte då. vart väldigt upprörd då detta hände, min sambo var sjukskriven efter op. i 4 månader ca. Läkarna var dessutom på honom & sa att det var viktigt efter op, att bli helt återställd, det var höger hand dessutom. Lång op. & lång rehab. med 2 ggr /v sjukgymnastik 8 mil bort från oss. Jag fick ta ledigt 2 dagar/v jobba få timmar dessa 2 dagar för att skjutsa honom till å från sjukhuset. Han fick inte heller köra bil
Skrivet av    NillaN

Jag var sjukskriven...

...istället för föräldraledig just för att jag inte klarade av att ta hand om (då) treåringen när lillasyster kommit. Han fick givetvis ha de tider som krävdes för att hans pappa skulle kunna hämta och lämna.
Skrivet av    NenNa m E 040110, +-98, -00

Artiklar från Familjeliv