Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur många har fått gå på spec mvc?

Skrivet av Annika o Amy 29-3-06
Jag har ju fått båda barnen tidigare "utan anledning", ja de har inte hittat nån än.
Michelle i v36+6 och Robin i v34+3
jag VILL tillhöra spec mvc denna gången för att ha mer koll, vill absolut inte att bebben kikar ut tidigare än Robin helst nån vecka senare så vi slipper Neo.

Har haft problem med tidiga sammandragningar båda gångerna från v 20 ungefär.
Läkaren sa att jag hade en lättretad livmoder, jag fick onda sammandragningar bara jag rörde på mig.

Så hur många av er har fått gå på spec mvc, av er som fött barn tidigt utan nån "anledning"?
Har tänkt ringa dem i veckan och höra, ska till aurora sen med som ligger i deras regi.
Svar på tråden: Hur många har fått gå på spec mvc?

Mina två äldsta tjejer...

är prematurer och ingen vet varför så när jag blev gravid tredje gången fick jag gå på spec mvc. Första besöket var redan i vecka 10-11 någon gång. Från vecka 20-28 gick jag där på täta kontroller, tror det var varannan vecka men sedan blev det glesare mellan besöken. Miranda föddes sedan fullgången i vecka 39+5. Grattis till din graviditet och hoppas du får tiden ut den här gången.
Skrivet av    Carina med Isabelle, Angelica & Miranda

Jag fick...

Jag kontaktade dem redan innan jag vågade bli gravid igen, för att höra efter de kunde erbjuda mig. De sade att jag absolut skulle komma till dem för koll, om jag blev gravid igen men att många barnmorskor inte tycker det är nödvändigt. De sade till mig att stå på mig ifall jag råkade på en sådan barnmorska, och ifall det inte hjälpte att jag skulle kontakta dem själv. Nu träffade jag en underbar läkare på mvc, som jag gick hos på kontroller efter min inskrivning. Spec mvc gick jag hos en gång i början och sedan efter v.18 när tappen började minska fick jag gå ofta. Varannan vecka för cervixbedömning. I v.30 sade läkaren på spec mvc att jag skulle föda när som helst, men Marcus stannade till v.39+3 fastän tappen var utplånad i v.32. Selma föddes i v.28+0 antagligen pga en infektion, men jag har även väldigt kort livmodertapp från början så dt påverkade nog också.
Skrivet av    selmar

Inte jag...

Hej! Jag födde mitt första barn i v33 (vattnet gick utan anledning). Mitt andra barn föddes v36 (också vattenavgång) och mitt 3:e föddes v38 (värkar). Så min bm har hela tiden trott att det bara är tillfälligheter att jag fött tidigt. Så när jag sedan väntade 4:e barnet så var jag inte det minsta försiktigt utan levde \"som vanligt\" vilket resulterade i att 4:e barnet föddes v28+3... Så jag har fött alla barn tidigt (i varierande grad) men har inte fått gå till spec MVC under någon graviditet.
Skrivet av    Ulrica med Elias 3½ (v28+3) +3 killar till

Inte jag...

Jag gnällde mig till ett besök på Specmödravården nu när jag blev gravid igen. Har också fött för tidigt (v 28+0) \"utan anledning\". Jag fick tid för ett ultraljud, men läkaren tyckte att det var meningslöst att jag skulle gå på några extra kontroller eftersom det antagligen ändå inte skulle gå att kolla om förlossningen tänkte starta i förväg, däremot skulle möjligen själva undersökningarna kunna \"reta igång\" en förlossning, så han tyckte att det var bättre att låta graviditeten vara ifred så mycket som möjligt. För mig, som kanske är lite av en kontrollmänniska när det gäller såna här saker har det varit asjobbigt och jag har bara väntat på att vattnet skulle gå så fort jag rört mig, fullständigt tok-orolig. Fick däremot erbjudande att gå på något som hette \"Norea\" som har psykologer/kuratorer specialiserade på förlossningsrädsla knutna till sig för att prata om min oror, men det avböjde jag, kändes totalt meningslöst eftersom ingen psykolog i världen kunnat garantera mig att slippa en för tidig förlossning.
Skrivet av    Helena V bf 10/11

Jag gick på extra besök

Jag var inskriven på vanliga MVC, men gick på extra besök på Spec-MVC utöver de vanliga rutinbesöken. Jag har också lättretad livmoder och min första son föddes i vecka 28+5. Andra sonen föddes i vecka 37+4 efter Bricanylbehandling och viloläge sedan vecka 29, och lilla Ludde som är trean föddes i vecka 37+0 efter Bricanylbehandling och viloläge sedan vecka 22. Jag var även inlagd någon vecka under båda de två sista graviditeterna. Däremot så hade jag inte fått extra undersökningar, om det inte hade varit så att livmodertappen faktiskt hade påverkats av alla sammandragningar, dvs min livmodertapp visade redan i vecka 22 tecken på att ge sig. Det fick vi reda på efter att jag fått smärtsamma sammandragningar då och åkte in för kontroll, annars hade de inte kallat mig eller så. Efter vecka 33 tyckte inte läkaren att det fanns anledning att få extra kontroller (\"det enda vi kan konstatera är att du lyckats gå en vecka till\") , utan Bricanylen och viloläget kvarstod till vecka 36 och därefter var det fritt fram.
Skrivet av    Magda med Ludvig 1 maj

Nu har jag begärt...

...att får göra ett extra u-ljud i vecka 32 om jag fortfarande är gravid då. Vill att de håller koll på moderkakan, men det är iofs mer med anledning av min ålder. Men jag tänkte också att OM det var något med moderkakan som gjorde att det satte igång för tidigt förra gången, så kanske det ändå kan vara idé att hålla koll på den. I så fall vore det ju faktiskt värre om det INTE sätter igång, om moderkakan slutar fungera.
Skrivet av    Helena V bf 10/11

Artiklar från Familjeliv