Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Äntligen fått nytt jobb, MEN..

Skrivet av Marie
..jag oroar mig för alla regler ang A-kassa etc.
Till en början är det bara ett vik på 4 månader, men det blir förmodligen förlängt. Problemet är att det bara är på 80%, är det inte så att jag inte kommer få stämpla på 100 % efter 6 månader då? Kanske det bara blir på 8 månader isåfall (om det nu blir förlängt dvs). Jag har aktivitetsstöd nu, efter 6 månaders "stabilt arbete" blir man utskriven, men a-kassa får man ju inte förrens efter 1 år, förväntas jag klara mig utan ersättning 4 månader fram till dess då? (jag är inte med i A-kassa nu eftersom jag varit arbetslös, men ska söka medlemskap nu när jag har arbete)
Jag jobbar 32 h/vecka, men får bara 80 % av lönen och är ledig på skolloven. Kommer jag få ännu mindre än 80 % A-kassa sedan då?
När jag kom och tänka på allt det här blev lyckan över att fått jobb en ångest över framtiden, så mycket att tänka på när jag bara vill jobba och göra rätt för mig...
Svar på tråden: Äntligen fått nytt jobb, MEN..

kan inte svara på...

...alla dina funderingar, men jag vill bara säga att jag också har aktivitetsstöd. Jag jobbar 75% och har aktivitetsstöd på 25%. Jag är endast timanställd, men det blir ungefär 75%. Om företaget hade erbjudit mig en 75-procentig tjänst, så hade af gått in och erbjudit anställningsstöd för att jag skulle få jobba 100% i minst 6 månader. Nu är jag redan inne i a-kassesystemet och därför behövs ju bara 6 månader. Fråga af om det inte är så att du är välkommen in i aktivitetsgarantin igen efter avslutat anställning i och med att du inte har någon annan ersätting.
Skrivet av    stina

Artiklar från Familjeliv