Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

påverkan av körteln (adeniod) bakom näsan

Skrivet av malin
Vår dotter har hört lite dåligt varför vi sökte upp en öron-näsa-hals specialist. Han konstaterade att hon hade buktande trumhinnor med vätska bakom samt förstorad körtel bakom näsan och stora halsmandlar. Vid detta tillfälle var hon inte sjuk. Läkaren tog upp operation av körteln som ett troligt nästa steg.

Min fråga gäller er erfarenhet av körtelns påverkan på allmäntillståndet. Jag upplever att min dotter under det senaste halvåret varit väldigt trött. Hon är jättetrött efter dagis (mycket tröttare än sina kompisar) och kan somna direkt hon kommer hem vid halv fem - fem. Dessutom upplever jag att hennes kondition har försämrats. Hon klagar över trötthet när vi är ute och går och har lagt på sig onödigt mycket hull på kroppen. Inför nästa möte med vår läkare skulle jag gärna ta del av era erfarenheter av hur (om) era barn påverkats av körteln och ifall operationen har varit bra.

Tack på förhand!
Svar på tråden: påverkan av körteln (adeniod) bakom näsan

Jag har

inte märkt av just anfåddhet men andningssvårigheter när han sov hade vår son innan körteln togs bort. Han snarkade som den värsta gubbe och fick ibland andningsstopp några sekunder. Efter att körteln togs bort sover han lugnare (och tystare...!). Operationen var väldigt lyckad för vår del och det var inte speciellt jobbigt efteråt heller även om det ju förståss gjorde lite ont ett par dagar. Har ni kollat så att hon inte har svårt/trögt att andas pga t ex astma? Att inte kunna andas genom nästan så bra borde inte ge riktigt så mycket symptom som det du beskriver...men det är min högst lekmannamässiga åsikt.
Skrivet av    Mia A

Ja....

Man kan bli tröttare av körteln bakom näsan. Min dotter har tagit bort sin två ggr och båda gångerna märkte vi av en tilltagande trötthet innan. Om man har problem att andas, speciellt nattetid, pga körteln så sover man inte ut ordentligt. Det är ju allmänt känt att snarkare är tröttare än icke snarkare! Anette
Skrivet av    Anette

Oliver har itne varit sjuk en enda gång sedan de o

körteln bakom näsan på honom. Låter itne klokt men det är sant. Han var ju konstandförkyld innan. Inte ens nu när hans pappa o jag blev sängliggande för 2 sedan åkte Oliver på annat än en liiiiiiiten förkylning som inte gjorde hono0m dålig. Jag är SÅ nöjd med att dom tog bort körteln. Lycka till!!!
Skrivet av    Zirie

Artiklar från Familjeliv