Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En dela rum fråga till..

Skrivet av Jennie med Hampus och Ida
Jag får börja med att säga hej kanske, ny aff-surfare som jag är. Lite info finns ju på min sida :o)

Sen semestern har det varit kaos med sömnen tycker jag. Vi sover bra men pojken på 2,5 år sover nu på madrass på golvet hos oss varenda natt.

Flickan på 11 månader somnar oftast till vällingen runt 19.30 och sover sen till mellan 06 och 07 på morgonen i deras gemensamma rum.

Killen kan inte somna själv och har aldrig kunnat. Vi har tidigare legat med honom i hans säng tills han somnat, något som kan gå på allt från tre minuter till en timme men sen har han tidigare kunnat sova halva natten, innan hsn kommer in till oss. Tidigare Då har vi bara burit tillbaks honom till sitt rum och han har somnat om.

Nu är frågan hur vi ska få in honom i deras rum igen. Problemet är att även om vi får honom att somna i sin egen säng kommer han inte längre bara tassande in till oss på natten utan han sätter sig upp och gallskriker i sin säng - och väcker ju då syster som yrvaken också börjar tjuta av skräck.

Min tanke är ju också att jag skulle vilja få honom att somna själv i sin säng. Men då får man ju vara beredd på en del skrik och gnäll. Men det kan ju inte stackars lillasyster också behöva stå ut med? Då tänkte jag att man kanske skulle gå in och natta honom lite tidigare. Men inte vill han sova när lillasyster är vaken.

En tanke var att lyfta in lillasyster till oss under en period då vi ska få storebror att somna själv i deras rum, men samtidigt funkar det ju så bra med henne nu så det vill man ju inte äventyra.

Ja, det är som sagt många egna tankar som snurrar i huvudet. Är det någon som orkat läsa allt och kanske har några konkreta tips som vi skulle kunna testa skulle jag bli mycket tacksam. :o)

För som det är nu får jag inte tummarna loss alls för jag vet inte ens var jag ska börja...Svar
Låt det ta tid
Det som är viktigt, är ju att ni vuxna bestämmer hur det ska vara på nätterna, ska barnen få sova hos er eller inte. Ska ni gå och hämta eller ska de få komma själva. Sedan när ni tagit det beslutet så handlar ni därefter och är konsekventa. Att vara konsekvent ger barnen en trygghet i att \"detta är det som är rätt\" och ni kommer fortare in i nya rutiner.
Skrivet av    Lena_O