Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sjukskriven?

Skrivet av Anna
Jag har råkat ut för körtelfeber och blivit sååååå dålig. Har aldrig varit sjukskriven vad jag kan minnas och har nu ingen aning om hur man gör? Har anmält mig på försäkringskassan från den 15 augusti, avanmält mig på arbetsförmedlingen och fått sjukskrivning av läkaren fram till 050905?

Fråga 1:
På arbetsförmedlingen sa dom att jag skulle komma in första dagen jag var frisk och anmäla mig igen. Är det då 050906 jag ska gå in eller....? 050905?

Fråga 2:
Ska jag skicka in till försäkringskassa så fort som möjligt eller ska jag vänta tills jag varit sjukskriven klart? Hur gör man?

Fråga 3:
Vilken inkomst får jag de här veckorna. 80% på lönen som jag anmält till försäkringskassan eller 80% på lönen jag får från arbetsförmedlingen?

Jättetacksam för svar!
Anna
Svar på tråden: Sjukskriven?

Svar

1 - 050906 ska du på AF igen, den 5:te är du ju fortf. sjukskriven så det blir alltså dagen efter. 2 - Skicka in så fort som möjligt. Har du otur kan du få vänta rätt länge på pengar. Du behöver alltså inte vänta till sjukskrivningen är slut. 3 - SGI (sjukpenninggrundande inkomst) kan aldrig beräknas på a-kassa, den beräknas på din inkomst då du jobbade. Alltså beräknas den inte på pengarna du får från a-kassan.
Skrivet av    Pernilla

Tack Pernilla!

Raka och bra svar, nu känner jag mig mycket lugnare! Massor med tack! Anna
Skrivet av    Anna

Artiklar från Familjeliv