Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dyslexi på gymnasiet...

Skrivet av maria65:a
Andra dagen fick alla elever en blankett där dom skulle fylla i om dom var dyslektiker och själva gradera på en skala...

Alla som är dyslektiker ska ha svenska med invandrare som håller på att lära sig svenska för att få chansen att lära sig om igen!!!! Man häpnar, kan det vara möjligt?
Sen gjordes ett skrivtest med svåra ord för att kolla kunskapsnivån...

Alltså vet inte ens en gymnasieskola att dyslektiker kan svenska alldeles utmärkt även om deras förmåga att stava kanske lämnar lite att önska?
Ska vänta tills de ordinarie lektionerna börjar nästa vecka och sedan höra av mig till skolan.
Förhoppningsvis har dottern (som f.ö hade VG i svenska, trots grav dyslexi) missuppfattat det hela *hoppas*

Trodde inte att jag skulle behöva bråka 3 år till, fan!!!!
Svar på tråden: Dyslexi på gymnasiet...

Låter väldigt tokigt

De verkar ha fått hela begreppet dyslexi om bakfoten. *undrar var de fått sin info från* Stackars tös om hon måste sitta och traggla läsning och uttal med nybörjare. Hade varit en annan sak om det var att lära sig stavningsregler och lästräning. Hoppas dottern uppfattat det fel.
Skrivet av    Annette med Linnéa, Macke och Tess

nu blev det så...

...att hon har tackat nej till all hjälp i svenska och engelska och hoppas att hon klarar sig på egen hand *håller tummarna*
Skrivet av    maria65:a

jag är...

lärare på gymnsasiet i eng. och svenska, mitt mål tillsammans med de elver som antingen har diagnostiserad dyslexi eller\"bara\" läs och skrivsvårigheter, är att de tillsammans med mig ska bli BÄTTRE på språket. verbalt, skriftligen eller annat.Sedan är det mitt jobb att mor kursplanen mäta deras kunskaper/utveckling på ett lämpligt sätt. Mycket utvecklande både för mig och eleverna att utgå ifrån vad de är bra på , och hur de bäst jobbar...och sedan göra deras upplägg/planering.Man kan läsa kursplanen och betygskriterierna på olika sätt, och mäta kunskap oändligt. Hoppas din dotter \"klarar\" sig fint, och att hon och lärarna funkar ihop!
Skrivet av    u

Artiklar från Familjeliv