Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur reagerar

Skrivet av Linda
en flicka på 6 år och en kille på 4.5 år på att få ett syskon?
någon som har erfarenhet? Min son är väldigt trotsig och påfrestande nu men samtidigt helt underbar...
Dottern är en lagom liten tonåring som vi har enorma problem att hålla i styr just nu....säg snälla ni att dom kommer bli fromma som lamm när barn nr. 3 kommer ;o)

Ge mig gärna era erfarenheter på syskonreaktioner...
Svar på tråden: Hur reagerar

Precis som innan

Mina barn har varit underbara med lillebror hela tiden,de är liksom mogna för det. Mina var drygt 5 och den andre 3 1/2 de har ju varandra redan så ingen blir undanskuffad. Man kunde prata med dem,förklara,resonera. (sen om det går in och de lyssnar är ju en annan femma he he)men de FÖRSTÅR. De kan ta lite lättare ansvar som gör dem överlyckliga att klara! Nappflaskan,lugna och vyscha klä på/av, byta blöja osv. De har varit stolta som tuppar över sin lillebror! Jag måste säga att mina barn har varit och är precis som innan lillebror kom. Fyraåringen med sin trots och utbrott då och då visst(men det hör ju till åldern)och skulle funnits där ändå. Sexåringen är nu inne i en känslig period och tjurar och smäller i dörrar osv men det hör ju också till åldern,inte på syskon. Nej,på syskonfronten har jag bara poitivt att säga om att de fick ett till syskon! Det största och finaste vi kunnat ge våra barn! (de vill ha en till bebis nu då lillebror snart blir ett år och ingen bebis längre) och DET är väl ett fint betyg!? Då vet man att de inte mått dåligt,snarare tvärtom. Så...de kanske inte bir fromma som lamm,men inte värre iallafall samt att bebisen kan få dem på andra tankar och sysselsätta dem och man kan sätta dem i en viktig position som gör dem glada.
Skrivet av    Mia m. Linneá-99,Tobias-01 & Pontus-04

Handlar om barnens personligheter

Min mellan kille då 2½år när lillebror kom har varit ganska tuff mot lillebror och är fortfarande. Nu har blivit 1 år och tar för sig så jag ser ingen ljusning i sikte. Storebror var 7 år när lillen kom har varit en ängel mot lillebror trots att han har fått stå tillbaka en hel del sen de blev tre. Jag tror tyvärr inte att dina barn kommer bli fromma som lamm när den tredje kommer av förståeliga skäl. Varför skulle dom? en till som konkurrera om mamma och pappa. Helt sunt och friskt ! Men det kommer att gå bra det gör det i de allra flesta fallen.
Skrivet av    Kicks

Artiklar från Familjeliv