Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

(Hej då)

Skrivet av Sunrise
Nu börjar skolan igen på allvar och eftersom jag åter ska arbeta som lärare så hinner jag inte skriva här mer på ett tag.

Jag vill bara säga till alla er som irriterar sig på mina inlägg att jag har varken ändrat åsikt eller gett upp hoppet om en vettigare familjepolitik.

Jag kommer tillbaka;-)
Svar på tråden: (Hej då)

vettig o vettig..

Din familjepolitik med hemmafruar som äger barnen i alla lägen o män som gör karriär o helst inte skall se sina barn mer än varannan helg ger jag inte mycket för o jag hoppas inga politiker lägger fram förslag som gynnar din \"vettiga\" familjepolitik. Jag undrar vad du är lärare i..kan ju bara hoppas att det inte är i nåt ämne som påverkar barn för mycket..
Skrivet av    Ellen _ _ _

Kan inte annat än hålla med dig

... jag tycker den typen av familjepolitik är rakt av livsfarlig och hoppas vid \"han däruppe\" att den aldrig någonsin får förankring i vår verklighet. I övrigt får jag väl säga att jag hoppas att det är idrott och matematik, typ.
Skrivet av    Inki

Du är så välkommen

Vi har haft våra debatter du och jag också, men jag håller också med dig om en hel del. Det vet du. En avvikande åsikt är uppfriskande så jag ser fram emot att du dyker upp igen. Ha det så bra!
Skrivet av    Malinau

Nej!

inte kan du \"ta semester\" härifrån *ler* Det blir så bra fart på sidan när du är här. Tråkigt när alla tycker lika.
Skrivet av    marib

Kopierar till lärarrummet ;-)

WOW! Så ni båda menar att \"matte\"-lärare har mindre med barnen att göra än andra lärare?!?!? Ursäkta, men jag bara måste kopiera och sätta upp den här \"tråden\" i lärarrummet :-D ps Ja, jag undervisar bl.a. i matematik.
Skrivet av    (Sunrise)

Tack, marib och Malinau. Kram på er. *IMT*

//
Skrivet av    (Sunrise)

Nej, det är väl klart att de inte har ;o)

men man diskuterar ju knappast könsskillnader eller familjepolitik på mattelektionerna. Jag oroade mig nog mer för att du skulle försöka indoktrinera barn och ungdomar på t ex samhällslektionerna, men håller du dig till kursplanen - så är det nog lugnt ;o)
Skrivet av    Inki

Då missförstod du mig..

om du tror det.. :) Men inom matte så lär du ju inte påverka flickorna till att det är bäst att bli hemmafruar o pojkarna till att de skall inte förvänta sig att de skall kunna ta hand om sina barn.. Jag tänkte nog mest att det är väl bäst om du inte typ undervisar i sex o samlevnad eller vad det heter nu för tiden..där hade det varit rent farligt att ha dig som lärare med dina åsikter om familjepolitik..
Skrivet av    Ellen _ _ _

Ta det lugnt....

....ta en Toy! Det finns inskrivet i läroplanen vad som är skolans \"värdegrunder\" som skall genomsyra all verksamhet. Dessa avviker en hel del mot det ni är rädda för ovan. (Något vi diskuterat här förut vill jag minnas *S*). Och eftersom alla anställda i skolan är skyldiga att bejaka dessa värdegrunder i sin undervisning så torde det inte vara något problem.....väl? Önskar istället Sunrise lycka till i sin återgång till lärarskrået och en bra start på terminen!
Skrivet av    Ziggy

Tuggar och blåser bubblor för fullt

och gläds att det finns kursplaner och värdegrunder i skolan. När dessa inte följs brukar många föräldrar reagera tämligen starkt. Så jag är helt lugn för den saken, även om matte kändes som ett passande ämne. Länge sedan man \"såg\" dig, förresten!
Skrivet av    Inki

Häpp!

Har varit lite om mig och kring mig ett tag. Huvuddelen av semestern har spenderats i helt internetfria zoner och i övrigt så har det varit en hel del annat än AFF som pockat på uppmärksamhet. *S* Men jag tittar in då och då i alla fall så att jag hänger med.
Skrivet av    Ziggy

Välkommen åter från semestern då

mitt AFFande går i vågor och på sistone har det blivit rätt mycket, semestern var dock internetfri. Det är rätt skönt med paus ibland. Hej så länge!
Skrivet av    Inki

Min gamla lärare

i barnkunskap hade som princip att killar inte kunde få högre betyg än 3, alldeles oavset....
Skrivet av    Pappa F.