Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur mycket aktiverar ni barnen?Fråga /enkät

Skrivet av Trebarnsmamma på besök
Hej, vill först be om ursäkt för att jag hoppar in här trots att jag inte längre är i er situation. Men jag känner att det är er kloka ettbarnsföräldrar jag vill ha svar från(vill inte få svaret mina barn roar varann, vilket skulle vara orättvist för min flicka)Har tre barn två pojkar snart ett och två år, sen har jag en trettonårig tjej från en tidigare relation. Jag levde länge helt ensam med min flicka(separerade från pappan tidigt.Till saken hör också att hon har och har länge haft problem med kamrater. Jag har tidigare gjort rätt mycket saker med henne och alltid försökt göra de största kalasen, de värsta aktiviterna osv. Kanske kompenserade jag henne för att vi var ensamma(utan pappa) och för att jag inte alltid kände mig som världens bästa mamma när problemen hopat sig, samt för att hon blev så ensam när kamraterna svek.

I alla fall så kom nuvarande mannen och småbrorsorna Till en början var hon jätteglad, men nu har hon börjat se baksidan. Hon vill att bara hon och jag ska göra saker ihop. Tex har hon föreslagit weekendkryssning till Tallin. Ofta är det ganska avancerade saker. Jag känner att jag inte orkar och att jag inte har den tiden. Jag har så dåligt samvete. Både hon och hennes pappa menar att jag ska aktivera henne mer. Så nu till min fråga. Hur mycket aktiviteter gör ni med era barn, av typen, bio, gröna lund,kryssningar osv?? Och vad gör man när ens trettonåring upplever sig ensam och håglös (dåliga kompisar, inget att göra)??
Svar på tråden: Hur mycket aktiverar ni barnen?Fråga /enkät

Var gör hennes pappa med henne då?

Han tycker att du ska aktivera henne mer trots att du har småbarn. Vad gör han själv för att aktivera henne, har han också småbarn? Kan inte han åka på tallinkryssning el gå på Gröna Lund med henne? Själv åkte jag på weekendkryssning med min dotter för att se på opera i Åbo en gång. Men vi hade ju inga småsyskon att tänka på. Har också varit på operett, barnteater och förstås bio med henne. En gång var vi på Gröna Lund med henne men då tog vi med en kompis till henne också. Har ni möjlighet att gå på gympa tillsammans? Dansa orientalisk dans el salsa? Förena nytta med nöje? Finns det inget särskilt intresse hon har så hon kan gå med i någon kurs el förening? Teatergrupp? Kyrkokör? Så hon får nya kamrater. Brukar hon chatta på internet? Jag var mkt med min dotter förr men när hon blev äldre så blev kompisarna viktigare.
Skrivet av    Kajan

Tack för bra tips

Har själv ställt mig rubrikfrågan många gånger, framförallt eftersom han både är singel och fortfarande ettbarnsförälder. De brukar mest titta på TV tror jag. (Insett på senare tid att den man skaffar barn med, bör vara en person man tror sig kunna samarbeta med,även då inget annat håller en samman). Gympa eller dyl tillsammans är ett jättebra tips, kanske styrketräning där inte jag har tillfälle att vara så pinsam :)! Det värsta med de egna aktiviteterna, är att hon gärna vill ha med sig någon hon redan känner. Intrigerna bland tjejerna i hennes klass (där kamratunderlaget finns) får big brother att franstå som gulligt och mysigt. Tror hon chattar ibland, men jag får intrycket att de chattar mest med dem de redan känner? Som sagt tack igen.
Skrivet av    Trebarnsmamma på besök

vi gör rätt mycket sådana saker som

Liseberg, Universeum, bio o så med vår son på sbnart 4 år men faktum är att lika mycket som det är för att han skall ha kul lika mycket är det för att vi gillar de sakerna själva. Din tjej har ingen hobby som hon håller på med? typ fotokurs, keramik kurs, danskurs etc etc? Hur mkt bor hon hos er o hur mycket är hhon med sin pappa? Är det så att han har typ varannan helg så förstår jag att de bara gör Kul saker ihop... då har hon vardagen med dig(er) o vardagen rä ju tine alltid jättekul direkt. Hur kommer det sig att hon har problem med kompisar? Försök att bena ut det tillsammans med henne också. Sedan tror jag att många 13 åringar känner sig ensamma o håglösa juust för att det händer ganska mycket i den åldern både fysiskt och psykiskt. Minns själv att jag tyckte det första året på högstadiet var rätt tufft ur många synvinklar. hoppas det blir bättre snart!!! *K*
Skrivet av    Zirie

Bara din och dotterns dag!

Jag tror att gemensamma aktiviteter kan vara bra, men då kan det ändå bli så att det blir undanskuffat för att annat är viktigare. Jag har bara ett barn så jag vet inte hur lätt eller svårt det är att planera vardagen när man har tre, men skulle ändå föreslå att du och dottern spikar vissa dagar som bara är dina och hennes, säg varannan torsdag och varannan söndag, bara som exempel. Vad ni gör sen tror jag inte är så viktigt, kanske bara ut på stan och fönstershoppa. Men jag tror att det viktiga för henne är att veta att hon är garanterad din tid och uppmärksamhet vissa stunder. Kanske är det därför som du får avancerade förslag som kryssningar, för då vet hon att hon har dig för sig själv. Jag hoppas att det ordnar upp sig!
Skrivet av    Agnes med Angelica