Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Deprimerad

Skrivet av Deppy
Det är så j-a (ursäkra språket) tråkigt att vara arbetslös. Jag känner mig nedtryckt i skorna och mindre värd.

Jag har använt en period nu och är inne på extra 300 dagar. Däremellan hade jag arbetspraktik och kämpade som 17 för att göra mitt allra bästa. Min make var hemma för varje vab, jag gick sjuk till jobbet osv. Arbetsplatsen 110 % nöjd med mig och jag stortrivdes. Fick efter avslutad praktik 3 mån anställning. Därefter kom semestertider.

Nu trodde jag att jag skulle få stå på inringning men upplystes igår om att de ska ta in en annan via af (arbetspraktik) som ska sköta mitt jobb. "Vi har inte budget till något annat". Visst gratis arbetskraft förstår jag att de inte tackar nej till men jag förstår för f-n inte hur arbetsförmedlingen kan godkänna detta då de vet att jag hade stora chanser att utveckla något där.

Nu står jag här som ett fån och är tillbaks på 0. Varken jag eller barnen mår bra av detta. De går sina 3 timmar/dag på dagis och missar chansen att umgås/leka mer med dagiskompisarna. Hemma är det inga fler barn för alla är ju på dagis eller har börjat skolan. Jag orkar inte aktivera dem, jag märker att de behöver leka med jämnåriga men jag kan inte hitta några som är hemma våra tider.

Ska jag ställa mig på inringning? Jag kollade upp vad som gäller för barnomsorgen och då är lönen 13.000/mån för outbildag. Jag har aldrig haft hög lön men 13.000 är alldeles för lågt känner jag. Eller?

Tack du som läst ända hit. Kan du pigga upp mig med något positivt? Hur ska jag få jobb? Hur ska barnen bli nöjda med sin situation? Går det att öka barnens tid på dagis även om jag inte får jobb? Är det olika regler för barn på dagis i olika kommuner?
Jag bävar inför arbetsförmedlingens nästa steg för mig, någon meningslös åtgärd någon stans. F-n.
Svar på tråden: Deprimerad

Studera?

Vad vill du arbeta med? Är du utbildad till något? Du kanske ska börja studera istället? Antingen på Komvux eller på högskola. 13.000 är ren och skär skitlön, ett sånt jobb hade jag aktat mig jäkligt noga för att ta. Jag hade iaf mått ännu sämre av att hela tiden kämpa och göra mitt bästa på jobbet och sen bara få 13.000 för det..
Skrivet av    Rävelina

Fråga

Har gått 3-årig ekon linje med 2:a i matte. Kommer altlså inte vidare utan att läsa upp 2:an tyvärr. Vet inte om jag orkar. Känner inte för studielån för det, kan af bekosta något?? Någon som vet???
Skrivet av    Deppy

Det finns högskoleutbildningar...

som inte kräver 3 i matte. Det ingår inte i den grundläggande behörigheten att man ska ha 3 i matte. Om du nu önskar studera, så kan du ju i alla fall kolla vilka utbildningar som inte kräver matte.
Skrivet av    Cicci

Artiklar från Familjeliv