Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni som väntar tvillingar här inne!

Skrivet av Mille - ruvardag 7
Hur kommer det sig att ni fick tillbaka 2 ägg?
De verkar hur som helst väldigt restriktiva med att ge tillbaka 2 ägg tycker jag?
Svar på tråden: Ni som väntar tvillingar här inne!

Jag är sååå gammal!

Har alltid fått tillbaka två ägg. Första & andra gången var inte restriktionerna satta i verket ännu och jag var 34 år. Tredje gången tjatade jag och nu sist var jag över 38 vilket i sig gör att man får två ägg tillbaka. Ibland gör de bedömningen att man skulle lyckas bättre med två - om man misslyckats flera gånger.
Skrivet av    tårtmamman

Hmmm

Jag tror att det var för att det var absolut sista försöket för oss. Jag hade slutat reagera på de hormonstimulerande medlen så att det var ingen idé att försöka igen. Sedan sa läkaren att eftersom jag hade barn sedan tidigare (visste vad vi gav oss in på) samt att jag är rätt lång (borde inte vara ngt problem med flerbördsgrav) så skulle det inte vara några problem att få två. Jag hade laddat upp med massor av argument och tjat men det behövdes inte...
Skrivet av    Mysan

Inga tvillingar blev det

men jag fick tillbaka två ägg i och med att det var 3:e IVF-försöket. En underbar liten Emma blev det i alla fall ;-) Ser att du ruvar för fullt så jag håller båda tummarna för att det blir ett + på stickan.
Skrivet av    Lotta med Emma 22/2 -05

för att vi

vi var så bestämda och bad om det yttrykligen, sen har jag haft ett misslyckat försök två missfall, ena embryot död i v 8 och andra missfallet var ett missfall i v 6. Detta var frysembryon och de var frysta tillsammans så vi tyckte att vi kan ju inte kasta bort en, tän om det var den vi inte tog som var den som var bra, resonerade vi, ok vi får ju inte välja själva, men den risken vågade vi inte ta, och de tyckte att det vare ett ganska bra reonemang,sen har jag en son sedan tidigare och har fött honom vaginalt och en relativt kompikations fri graviditet, så de tyckte att det var ok, sen var det kanske oxå det långa avståndet som gjorde att vi fick tillbaka två ägg.
Skrivet av    sLapplsndstjejjen m Anton & twins bf 13/12

Jag väntar iofs inte tvillingar.

Jag är inte ens gravid. Men jag kan inte låta bli att svara. I mitt fall så var det självklart från klinikens sida med ett ägg när Molly blev till. Men i frysförsök efteråt så har jag fått välja själv. Kliniken rekommenderar (med jättetryck på rekommenderar) att man sätter in ett. Men valet är mitt. Vi kommer köra vidare med ett ägg en gång till. Skulle vi få missfall igen, eller att det inte tar sig, så kommer vi att säga till om två istället. Detta är Sahlgrenska och jag är snart 34 år, alltså inte ännu passerat de 37 som är så magiska här när det gäller att få två ägg.
Skrivet av    Jenny m Molly

Fick också två ägg

som resulterade i en liten Elliot vid andra försöket. Jag fick välja själv vid båda försöken, första gången var det väl inga höjdarägg och bara två blev befruktade så det kändes rätt givet att ta båda. Andra gången valde jag två medvetet, även om det inte alls visar sig öka chanserna att bli gravid. Jag gjorde mina behandlingar i Holland och där är det såvitt jag förstår kvinnans/parets val om hon/de vill ha ett eller två.
Skrivet av    -Allis-

Vi satte in 2 ägg

vid första och andra försöket. Första resulterade i graviditet som slutade i tidigt missfall och andra gången blev det två hinnsäckar men bara den ena utvecklades vidare och blev till en liten gosse. Vid tredje försöket fanns det bara ett ägg att sätta in och även om det funnits fler hade det ändå bara blivit ett eftersom mannen inte ville riskera tvillingar och få tre barn. Det blev en flicka. På den tiden vi gjorde första och andra försöket fick man välja -99 och -00, sedan kom beslutet om begränsning. -99 gjorde vi en IVF i England och hade då också möjligheten att välja att sätta in 3 ägg om vi ville, men det var inget de rekommenderade. Jag var 30 år vid första IVFen.
Skrivet av    Längtan

fick till

det precis innan de ändrade på reglerna,sattes in två vid de tre försöken vi gjorde.
Skrivet av    andromeda

Artiklar från Familjeliv