Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Reseförsäkring info

Skrivet av gilda
Hejsan
Jag har en liten tjej med shunt pga ryggmärgsbråck.
Vi ska åka till USA ett par veckor och jag kollade om det finns nån försäkring man kan ta för att täcka upp för ev shuntstopp utomlands. Delar med mig av vad jag fick veta:

Vi tecknade en gruppförsäkring hos Folksam som man kan ta om man t ex är medlem i RBU eller annan handikapporganisation eller vissa fackförbund. Om man tecknar hemförsäkringen där så ska det täcka ifall det t ex blir akut shuntoperation utanför EU. Vilket såklart är det vi är mest oroliga över när vi är ute och reser. Trodde knappt det skulle täcka sånt eftersom shunten är del i "medfött handikapp"-paketet. Men eftersom det räknas som en normal sak som hon lever med, så täcks det alltså ifall det blir nåt akut med den. SKÖNT!
Svar på tråden: Reseförsäkring info

Jättebra!!

Hej Vad jättebra att du delar med dig av sånt! Sånt är alltid bra att veta. Själv så vill de inte försäkra vår dotter pga hydrocefalus\'en så vi har ingen barnförsäkring för henne utan bara en gruppförsäkring via min mans jobb som täcker in henne. Lite trist då det ju inte är samma villkor som för vår (friska) son som har \"bästa\" försäkringen via Trygg Hansa... Blir jätteglad då jag fick höra detta. Får mig att tänka på att man kanske ska kolla upp sånt nu igen... Alltid bra att kolla över lite då och då :-) //M&I
Skrivet av    M&I

Folksam

Vi kunde försäkra Bea för sjuk- och olycksfall också genom att vi är RBU-medlemmar. De försäkrar tydligen oavsett diagnos! Tror jag ska gå med i deras fanclub...
Skrivet av    gilda

RBU?

Hej Låter ju jättebra. Ska kolla mer på Folksam. Vi försökte försäkra dottern innan hon fick sin shunt det var kanske därför det inte gick... Får göra ett nytt försök!! Men en fråga : Vad är RBU-medlemsskap?
Skrivet av    M&I

Handikapporganisation

RBU är riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar. Min tjej har ryggmärgsbråck och därför är vi med där. De som bara har shunt kanske är med i nån annan organisation? Alla handikapporganisationer som finns under paraplyorganisationen HSO kan man iaf få Folksams gruppförsäkring igenom. Och vissa fackförbund, LO och TCO har jag för mig. Står mer på Folksams hemsida.
Skrivet av    gilda

Glädjedödare...

men vi har inte kunnat få ut det vi tyckt var skäligt för Folksam tar ju faktiskt med i beräkningen att en del grejor kan vara pg a handikappet och ger ingen ersättning alls!
Skrivet av    vittosvart

Tråkigt

..att höra. Antar att de är mer positiva när man tecknar en försäkring än när man vill ha ut ersättning :o( Jag frågade speciellt om shuntstopp eftersom det är min största nojja. Han försäkrade att allt skulle täckas eftersom shunten är nåt man lever normalt med och ifall det blir stopp så räknas det som vilket akutfall som helst. Men man får väl se när man väl står där och vill ha ersättning...
Skrivet av    gilda

Shunt

Om man har shunt pg a rmb kan de hävda att alla problem med den kommer från grundhandikappet. Själva blev vi nekade ersättning för sjukhusinläggning för operationen och komplikationer berodde i grunden på rmb. enligt Folksam. Fick efter en del ståhej en ersättningssumma men känner oss inte fullt nöjda men vem orkar bråka med jättar? Hoppas att ni slipper shuntproblem och kan njuta av resan.
Skrivet av    vittosvart

Artiklar från Familjeliv