Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bidrag till barnglasögon?

Skrivet av Helena m. Hanna-01 & Matilda-04
Hur fungerar det med det? Är det generella regler för det eller olika för kommuner? Eller vänder man sig till Landstinget? Nån som vet mer...?
Svar på tråden: Bidrag till barnglasögon?

Hittade detta själv:

På Landstindet Halland hittade jag följande text: Glasögon till barn under åtta år är alltid receptbelagda och för det mest bidragsberättigade. Optikern drar i så fall av bidraget direkt vid köpet. Om du har frågor, kontakta din ögonklinik för mer information. Är det så överallt??
Skrivet av    Helena m. Hanna-01 & Matilda-04

Vad jag har förstått

är det olika regler och olika mycket bidrag i olika landsting. Min dotter fyllde åtta i våras och ett par månader senare behövde hon byta glasögon. Pga att receptet var utskrivet efter hennes åttaårsdag så fick vi inget bidrag utan fick betala allt själva (ca 3000kr). Och då hade vi ändå \"tur\" för hon har såpass stort synfel att hon ligger precis på gränsen för att ha specialbeställda glas som i såfall hade kostat minst 1000kr till....
Skrivet av    -sl-

Upp till åtta år får vi

glasen betalda bågarna betalar man själv, efter åtta års ålder betala allt själv... Min flicka blir åtta i december så hon fick nya här innan sommaren lika bra att passa på...
Skrivet av    tiffan

Värmland

I värmland är det så att man får 500 kr i bidrag om man har synfel mindre än 6,5 och 800 öm du ser sämre men även här så gäller det bara till 8 års dagen. Då blir det härligt med två grabbar med glasisar... En av dem behöver special glas som kostar 1700 st!
Skrivet av    E

Visst känns det orättvist

ibland? Lever ju i en sk pusselfamilj, där makens barn är extremt friska (eller de kanske är som barn är mest...?) och han i princip aldrig behöver vabba. Mina barn är väldigt mycket sjuka, de har allergier och astma som i medicinkostnader gör så att man ofta hämtar medicin ett par gånger så har man betalat hela självkostnaden för läkemedel, vilket är 1900 kr om jag inte minns fel och så dotterns glasögon, som vi haft oturen att behöva byta flera gånger om året pga att hennes syn ändras så mycket. Nu är det tack och lov stabilt sen ett år tillbaka...! Men skillnaden i kostnad för barnen är enorm...
Skrivet av    -sl-

I Dalarna

Så får man i krysssat på recepter från ögon läkaren om man har rätt till rabbat, dvs de står för kostnaden på glasen vi själva betalar bågarna. Men vi har sökt och fått vårdbidrag för vår killes glasögon.
Skrivet av    yamsan

hmmm

hur har ni lyckats med det? Vad har han för fel på sina ögon? På vilket sätt har ni motiverat fk? Nyfiken då jag pratade med fk tidigare och de sa att det inte var någon ide att söka.
Skrivet av    Em

Artiklar från Familjeliv