Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad krävs för att ha kontaktperson?

Skrivet av Sofie
Jag litar såååå lite på sonens pappa att jag inte vill/vågar lämna sonen ensam med honom. På grund av tidigare(och troligtvis pågående)drogmissbruk, kriminalitet osv.

Hans sätt att leva är inget som jag vill att sonen ska vara del av överhuvudtaget, men han måste ju få träffa och umgås med sin pappa.

Än sålänge har umgänge skett i mitt hem och med mig närvarande, men nu har han strulat så mycket att jag inte orkar träffa honom mer.

Vi ska till familjerätten nästa vecka, kan jag "kräva" att han måste ha en kontaktperson vid umgänge? Och blir man "tilldelad" en kontaktperson eller kan det vara någon vän eller släkting till honom?

Tacksam om någon vill förklara lite för mig så jag har lite "kött på benen" innan mötet.
Svar på tråden: Vad krävs för att ha kontaktperson?

Delar med mig av det lilla jag vet...

Det är inte familjerätten som beslutar om kontaktperson utan en annan avdelning där som heter Barn & Ungdomsavdelningen. Så fungerar det iaf här hos oss. Du får ringa dit och ansöka så beslutar de om du har rätt till en kontaktperson eller inte. Tycker att drogmissbruk och kriminalitet låter som tillräckliga skäl. Det finns personer som jobbar som kontaktpersoner så ni kan få någon ni inte känner. Eller så kan en vän eller släkting vara det. Men om han föreslår någon vän eller släkting som du inte litar på så blir det inte den personen.
Skrivet av    Lilly7