Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

När får man studiebidrag?

Skrivet av aster
Går man efter ålder oavsett om man går i gymnasiet eller grundskola?
(t ex om man fyller 16 i augusti och ska börja andra ring)(började ettan som sexåring)
Svar
Barnbidrag till man fyller 16
Man får alltid barnbidrag t.o.m. det kvartal man fyller 16, så de som fyller 16 på vintern/våren i 9:an får inte barnbidrag sommarlovet efter 9:an. De som fyller fr.o.m. juli det året de går ut 9:an får däremot under sommaren. Om man fyller 16 januari, februari eller mars det året man går i 9:an får man förlängt barnbidrag t.o.m. juni (tror jag).
Skrivet av    ullen61
Enligt Fk:s regler
ska det vara så att man går efter ålder. Det bör t.o.m. vara så att eleven får barnbidrag för september månad också och därefter tar studiebidraget vid.
Skrivet av    Anonym
Alltså så om man fyller 16...
i augusti strax innan man börjar andra ring så har man alltså barnbidrag hela första året i gymnasiet? (har jag fattat rätt?)
Skrivet av    aster
Ja, så är det
fyller man i augusti så betalas barnbidrag ut i aug, sept. och okt. Sedan blir det förlängt barnbidrag (studiebidrag) från och med november.
Skrivet av    cammis
Inte förlängt barnbidrag
Det är studiebidrag man får sen, inte förlängt barnbidrag. Förlängt barnbidrag får man om man fortfarande går i grundskolan när man fyller 16.
Skrivet av    ullen61
Inte okotober
Det går på kvartal - om man fyller i augusti får man barnbidrag kvartalet ut och det blir t.o.m. september. Det blir inte förlängt barnbidrag utan studiebidrag. Förlängt barnbidrag får man bara om man fyller 16 de tre första månaderna - det blir en förlängning av barnbidraget så att eleven hinner gå ut nian.
Skrivet av    Anonym
Blandade bort månaderna
självklart menar jag september, och studiebidrag heter det förstås när man går i gymnasiet, det var min dotter som hade förlängt barnbidrag några månader, men då gick hon ju i grundskolan. Lite trött idag tror jag, tack för att ni rättade mig.
Skrivet av    cammis
Å andra sidan
så heter det inte okotober heller (som jag skrev ;-))
Skrivet av    Anonym
Inte om de fyller år första kvartalet
Min dotter slutade nian i juni. Men hon fyllde 16 redan i januari och har fått vara utan bidrag i juli och augusti. Först sista bankdagen i september får hon sitt första studiebidrag. Nu fick hon förlängt barnbidrag i april, maj och juni. Om hon fyllt 16 juli och senare hade hon fått barnbidrag även över sommaren.
Skrivet av    Nini
Det skrev jag nedan (IMT)
Skrivet av    Anonym
Sorry
Läser inläggen uppifrån och svarade innan jag läst alla inlägg...
Skrivet av    Nini
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons