Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dysmelister!

Skrivet av Monika m. Hannes-04 +7 till
Tänkte fråga om det är någon av er som tänker söka till familjedagarna på Ågrenska i november?
Skulle vara kul om någon mer av er ska dit.
Svar på tråden: Dysmelister!

Nej...

försökte förra året men mitt Landsting (STHLM) tycker tydligen inte att man skall behöva åka ända dit eftersom kunskapen finns här i stan. Men dom ordnar inga sånna veckor utan dom hade 1 dag på KS. Men så är det :-(
Skrivet av    Jenny m. Arvid -99 & Arthur -03

Verkligen trist

Trist inställning ert landsting har. Det är väl inte bara kunskapen man behöver utan gemenskapen oxå? Vi vet ju inte helt säkert heller om vårt landsting godkänner resan. Vår sjukgymnast säger att alla familjer i länet med barn med ovanliga handikapp får åka 1 gång på liknande vistelse på landstingets bekostnad. Hon har själv varit på Ågrenska med eget barn. Vi har sökt i alla fall och läkaren på barnkliniken var positiv, beslutet tas dock slutligen i Umeå. Hoppas, hoppas.
Skrivet av    Monika m. Hannes-04+7 till

Vill veta mera

Hej! Är detta något som anordnas av Dysmeliföreningen eller var får man mera information? Har adopterat en pojke med dysmeli och väntar på första läkarbesöket på habiliteringen, tänker gå med i föreningen men det har inte blivit av ännu.
Skrivet av    Eva-K

Hej!

Familjevistelsen på Ågrenska (Göteborg) har inget med Dysmeliföreningen att göra. Du får inbjudan genom barnhabiliteringen eller kan du söka själv. Du måste ändå få godkänt från ditt landsting att de står för kostnaderna. Det får man genom barnhab. eller barnkliniken. Det är ju tydligen olika på Landstingen om de beviljar eller inte. Fråga på er barnhabiliteringen. Gå in på Ågrenskas hemsida och läs mer. http://www.agrenska.se/
Skrivet av    Monika m. Hannes-04 +7 till

Nej

Det är ju för övre extremitetter så vi är nog inte berättigade:)
Skrivet av    Achelois

Nix

Men är du medlem så finns det andra saker vi hittar på. Gå gärna med. Vi har inte varit med alls länge men det är jättetrevligt:)
Skrivet av    Achelois

Intressant

Tack för informationen. Vi kommer troligen att träffa barnhab i slutet av oktober så då ska jag fråga hur de ställer sig generellt, tror inte vi satsar på att åka redan i höst, hoppas vi får chans om nåt år istället. Dessutom ligger Göteborg lite avsides, sisådär 150 mil bort... Men det är jättebra att få såna här tips, tack igen!
Skrivet av    Eva-K

Då bor ni...

riktigt långt norrut antar jag. Vi har ju \"bara\" ca 120 mil till Göteborg. Jag blir ju jättelycklig om vi får åka eftersom jag har min dotter och barnbarnen där dessutom.
Skrivet av    Monika m. Hannes-04 +7 till

Ojdå, vi bor ju

i samma \"dalgång\", Skellefteälven rinner ju förbi här utanför huset:-). Så om vi kör via Skeå blir det ju 150 mil till Göteborg, då vet jag det!
Skrivet av    Eva-K

hallå

åhgrenska vad händer där,,*nyfiken*
Skrivet av    lilarina

Jo...

det blir en familjevistelse för familjer med dysmelibarn upp till 10 år (övre extremiteter). Du kan läsa om det på Dysmeliföreningens hemsida eller Ågrenskas hemsida.
Skrivet av    Monika m. Hannes-04 +7 till

Artiklar från Familjeliv