Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jobbenkät

Skrivet av Arbetslös trebarnsmamma
Här kommer en jobbenkät från en som är arbetslös och skulle behöva lite nya uppslag i arbetssökandet. Hoppas ni är intresserade av att svara på frågorna.


1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter)

2. Hur fick du jobbet?

3. Hur trivs du?

4. Vilken utbildning har du?

5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten?

6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker?
Svar på tråden: Jobbenkät

Elans svar

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) Är undersköterska på ett sjukhem. Jag hjälper dom boende med den dagliga omvårdnaden, byta blöjar, byta kateterpåsar, lägga om sår, ge mediciner, hjälpa dom att äta, fylla i en massa dokumentationer, ha kontakt med sjuksköterskor och sjukgymnaster mmmmmmm! =O) 2. Hur fick du jobbet? När jag var föräldraledig så skickade jag runt ,på skoj, mitt cv och ett personligt brev till olika sjukhem. Hade redan ett jobb men ville ha ett närmre där vi bor. Sen efter ca 3 mån fick jag mail ifrån mitt nuvarande jobb. 3. Hur trivs du? Det är olika från dag till dag, sorgligt med sant. Men med själva \"jobbet\" trivs jag utmärkt med, älskar att jobba med människor och att känna mig behövd. 4. Vilken utbildning har du? Har en 3-årig hotell & restaurangutb + en vuxen omvårdnadsutb på 1,5 år till undersköterska. 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? Japp det har jag. Precis efter gymnasiet så hade jag inte en aaaning om vad jag ville göra och dom jobb jag sökte fick jag inte, så jag var hemma i ca 6 HEMSKA månader. 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Ja, att vara ihärdig, att ringa och tala om att man finns, min man fick sitt nuvarande jobb tack vare att han personligen gick dit och lämnade sin CV, dom kom ihåg honom då så väl sa dom. Att inte ge upp, hur jävla illa allt känns och är, att vara påstridig, det är mitt lilla tips. Kram och lycka till!
Skrivet av    Elan

Glömde

5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? Japp det har jag. Precis efter gymnasiet så hade jag inte en aaaning om vad jag ville göra och dom jobb jag sökte fick jag inte, så jag var hemma i ca 6 HEMSKA månader. Jag lyckades ta mig ur arbetslösheten genom att börja plugga, då först till vårdbiträde för att sedan få ett jobb som det. Sen vidareutbildade jag mig till uska.
Skrivet av    Elan

Pernilla svarar

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) Arbetar som socialsekreterare på en barn och familjeenhet 2. Hur fick du jobbet? Sökte på annons på arbetsförmedlingen. 3. Hur trivs du? Mycket bra, har arbetat sedan i juli så det är nytt! 4. Vilken utbildning har du? Socionom 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? Jag vararbetslös några månader i 20-årsåldern, men det var frivilligt (sade upp mig från ett jobb där det förekom mobbing mm). Nu hade jag inget arbete att gå tillbaka till efter fldledigheten, men jag sökte intensivt i våras så jag slapp gå arbetslös. 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Ring innan du skickar brev och ställ några \"smarta\" frågor. Då får du chansen att presentera dig och göra ett riktigt bra intryck samtidigt som du kan lyssna efter vad det är för arbetsplats! Lycka till i jobbletandet, ge inte upp!
Skrivet av    Pernilla

Ett lite udda jobb

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) Stockholms stadsbyggnadskontor, ekolog, utredningar, ta fram beslutsunderlag till politiker 2. Hur fick du jobbet? Sökte när det var utannonserat. 3. Hur trivs du? Mycket bra 4. Vilken utbildning har du? 3-årig högskoleutbildning inom biologi 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? Halvtidsarbetslös i ett halvår, sen sökte jag och fick ett heltidsarbete tack vare mina erfarenheter från deltidsarbetet. 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Skaffa sig administrativa och organisatoriska erfarenheter genom att engagera sig i någon förening. Ringa och försöka få en chans att berätta lite om sig själv och sina meriter i telefon strax efter att ansökningstiden gått ut, d.v.s. när de börjar läsa igenom alla ansökningar.
Skrivet av    ullen61

Annikasvar

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) . Telekombolag. Produktmarknadsföring/produktinformation. 2. Hur fick du jobbet? Skickade in mitt CV och lite om vad jag skulle vilja jobba med, och en släkting som jobbade på det bolaget då lade några vackra ord för rekryterarna. De hittade en avdelning som behövde just min kompetens. 3. Hur trivs du? Utmärkt 4. Vilken utbildning har du? Janssons blandning... 3-årigt gymnasium, ettårig journalisutbildning, ettårig programmerarutbildning, 20 poäng företagsekonomi... Samt lite kortare kurser och livets hårda skola... 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? Ett par gånger men mycket korta perioder, ett par veckor bara. Jag ser det mest som att ha varit mellan jobb (vik, projekt). Jag sökte nya jobb och fick napp. Verkade det vara ebb på jobbfronten pluggade jag. 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Kontakter är aldrig fel... Nu kan man ju inte alltid söka jobb på arbetsplatser där man känner någon, men då är bra referenser viktigt. Dvs folk som kan lägga goda vitsord. Under de tio år jag gick på vik och projekt pratade jag jämt med folk jag kände mer eller mindre om möjliga uppdrag. Om de hade något på lut eller om de kände någon som kände någon som... Jag fick nästan alla jobb på det sättet.
Skrivet av    annika60

Mina svar

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) IT-konsult. Programmering, test. 2. Hur fick du jobbet? Skickade in min CV (ingen annons) och frågade om de var intresserad. Inom 1 vecka var jag på intervju och ca 1 vecka senare anställd! =) 3. Hur trivs du? Kanon!! 4. Vilken utbildning har du? 4-årigt gymnasium plus 20p högskola. Har dock haft turen att få mycket utbildningar via anställningar så jag har \"motsvarande\" systemvetare. 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? 3 månader direkt efter skolavslutningen. 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Man måste vara framåt! Ingen kommer och erbjuder jobb, man måste själv vara aktiv och \"fixa\" ett jobb!!
Skrivet av    Anna W

Fritt jobb

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) Anställd som doktorand inom miljövetenskap på ett universitet 2. Hur fick du jobbet? Såg att det var utannonserat och sökte. Åkte till den aktuella staden på intervju, blev erbjuden jobbet direkt efter intervjun och flyttade en månad senare 3. Hur trivs du? Mycket bra! 4. Vilken utbildning har du? civilingenjörsutbildning + extra kurser efter det 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? Var arbetslös i ett år efter examen. Fick tillslut ett jobb i USA. 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Nej, det verkar mest vara slumpen om man får det eller inte tycker jag. Har i alla fall aldrig fått ett jobb som passat ihop med min utbildning!
Skrivet av    sjölejon

Oj

det jobbet skulle jag vilija ha! Fast jag skulle nästan kunna ta vilka arbetsuppgifter som helst för att få jobba på ett stadsbyggnadskontor!
Skrivet av    sjölejon

Gerberasvar

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) Jobbar med administration, organisations- och personalfrågor på en friskola. 2. Hur fick du jobbet? Kontakter, en kompis jobbade i skolledningen, skulle sluta, och rekommenderade mig som en del av en ny ledningsgrupp. Typ. 3. Hur trivs du? Har bara jobbat några veckor, men toppen så här långt. 4. Vilken utbildning har du? Fem år på universitetet. 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? Jag blev uppsagd från mitt gamla jobb pga arbetsbrist precis när jag blev föräldraledig andra gången, så jag hade inget att gå tillbaka till då. Formellt innebar det ett par månader i somras, efter FL, men jag visste då att jag skulle börja jobba nu i höst, kontraktet var skrivet. Jag hade vråltur och blev erbjuden jobb precis när jag skulle börja jobba efter FL. 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Tänk på att vara glad och öppen i kontakter med intressanta företag. Det låter självklart, men är det inte. Jag jobbar bland annat med rekrytering och man upphör inte att förvånas över hur många otrevliga, sura människor som ringer och vill ha jobb. Jag är inte så intresserad av att få nya kollegor som inte ens kan vara trevliga fyra minuter i telefonen... Om du ska på intervju, visa att du är intresserad av just det företag du besöker. Hitta något orginellt med företaget och nämn det under intervjun.
Skrivet av    Gerbera

Lenas svar

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) Redovisningsekonom på ett fastighetsföretag 2. Hur fick du jobbet? Sökte jobbet när det utannonserades av Manpower 3. Hur trivs du? Inte särskilt bra, har redan börjat leta efter något annat (efter 3,5 månader). Har haft lite att göra, ovan organisation och ledning av företaget. (Familjeftg- jag är van vid stora aktiebolag) 4. Vilken utbildning har du? Civilekonom 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? Ja, flera gånger. Direkt efter examen fick jag hjälp av af, senare genom att söka utannonserade jobb. 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Innan man hittat något specifikt - ta kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag. Många jobb tillsätts via dem och utannonseras aldrig. I brev och på intervju - var ärlig. Försök inte framställa dej som bättre än du är utan var ärlig och erkänn gärna någon brist.
Skrivet av    Anonym

Mitt drömjobb också

Ja, det var (och är) mitt drömjobb också, faktiskt. Väldigt spännande att vara med och forma det framtida staden.
Skrivet av    ullen61

Jaså,

är folk verkligen sura och otrevliga när de ringer och söker jobb?? Jag har annars förvånats över hur sura folk låter när man ringer och söker. Det är det jobbigaste med att söka jobb tycker jag, att behöva ladda för att ta kontakt med någon som låter arg. Man tycker att folk borde tycka det var bra att någon är intresserad av deras företag...
Skrivet av    sjölejon

Pitetjej svarar

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) Processingenjör. Tillfällig anställning på mindre teknikutvecklingsbolag. Ska optimera gasreningen på en processanläggning. 2. Hur fick du jobbet? Snackade mig in. Såg artiklar om tekniken i lokaltidningen, ringde och presenterade mig och skickade CV. Efter några månader beviljades jag arbetspraktik där, genom AF. I somras övergick praktiken till en tillfällig anställning med anställningsstöd. 3. Hur trivs du? Bra med arbetsuppgifterna, mindre bra med ledningen 4. Vilken utbildning har du? Civilingenjör - kemiteknik 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? Först direkt efter gymnasiet 1990. Ungdomspraktik ledde till jobb. Blev åter arbetslös 2000. Pluggade då på universitetet - färdig 2003 och sen arbetslös. Föräldraledig 2004. Efter detta praktik, som jag beskrev ovan. 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Jag har inte själv lyckats få de utannonserade jobb jag sökt, men det gäller väl att vara ihärdig och söka de jobb som inte syns... Ta arbetspraktik genom Af, även om det är taskigt betalt! Förhoppningsvis ska denna tillfälliga anställning jag har nu förlängas/bli fast alt. ge en erfarenhet som förbättrar chanserna till andra jobb. Lycka till!
Skrivet av    Pitetjej

emelie svarar

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) En 4-9skola, jobbar som SO-lärare i år 7 o 9 2. Hur fick du jobbet? Jag skickade en ansökan o fick komma på intervju o så blev jag erbjuden jobbet 3. Hur trivs du? Jättebra! 4. Vilken utbildning har du? Utbildad 4-9:lärare i SO 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? nja... jo, fast då var jag föräldraledig. Direkt efter utb. så fick jag barn o var hemma ett år. Jag fick som tur var jobb sen när sambon var hemma andra året. Nu ska jag ha barn igen efter jul o min anställning tar slut då också så då blir jag arbetslös fast föräldraledig igen. Hoppas bara det finns några SO-jobb 2007 =) 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Ja, utbildning som är relevant är alltid bra, att ha ett stort intresse för det man ska jobba med o att inte tveka med att tala om allt man är bra på (som är relevant för jobbet) under intervjun.
Skrivet av    emelie

fast om man vill ha lärarjobb

kan man inte vänta till ansökningstiden gått ut för då har de redan haft sina intervjuer, typ. Då måste man ringa de första dagarna efter att annonsen kommit ut o skicka ansökan första eller andra dagen, annars druknar den i högen o man är körd.
Skrivet av    emelie

många...

är naturligtvis trevliga och glada men förvånansvärt många verkar inte förstå hur viktigt det första intrycket är. Jag tycker det är roligt när folk ringer om jobb, men så ringer det inte för ofta heller. På en del företag ringer det väldigt ofta, och då kan det nog vara svårt att visa entusiasm inför samtalen, men man behöver ju inte vara tjurig för det, att någon visar intresse för företaget är ju positivt. Att vara glad och trevlig är väl en god egenskap i de flesta situationer...
Skrivet av    Gerbera

Tack för alla intressanta svar!! (imt)

Skrivet av    Arbetslös trebarnsmamma

Ulricas svar:

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) Barnskötare på förskola 2. Hur fick du jobbet? Sökte själv, efter annons på Platsbanken 3. Hur trivs du? Arbetet med barnen-ok. Med personalen-hua!!! 4. Vilken utbildning har du? 3-årig ekonomisk, barnskötar utbildning och några påbyggnadskurser 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? Har varit al i ett halvår en gång, jag sökte hur mycket jobb som helst. Försökte få in en fot överallt, men inget ledde till jobb. Till slut ringde jag AF och bad om att få en arbetspraktikplats, för jag var rädd för att bli fast i arbetslösheten. Jag ringde runt själv och skaffade en plats, de jag kom till ville verkligen ha folk och skulle senare anställa en receptionist, så de passade på att få billiga 6 månaders provanställning!;) Och ja; jag fick jobbet senare! 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Oj, vad svårt. Idag är det ju nästan bara via kontakter man kan få jobb, med den konkurrensen det är idag. Jag skulle nog bara tipsa om att ringa runt själv, höra med vänner och bekanta...ja, det köret.=) Lycka till!
Skrivet av    Ulrica

Svra från mej

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) * Husadministratör på ett fastighetsbolag, sköter uthyrning av lägenheter, överlåtelser av bostadsrätter, pantsättning av lägenheter, hyror mm 2. Hur fick du jobbet? * Via Arena Personal, sedan anställdes jag i företaget 3. Hur trivs du? *Jättebra 4. Vilken utbildning har du? * Ingen som var relevant för arbetet förutom ekonomin, jag har läst webutveckling, webdesign, nätverksteknik och ekonomi 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? *Jag har varit arbetslös korta stunder, har hoppat på det som verkar intressant och så har jag haft kontakt med bemanningsföretag. 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? * Sök arbeten som du tycker är intressanta, så att du känner att det är ett jobb du vill ha. Då är det lättare att visa att man vill ha jobbet i fråga. När jag sökt jobb jag verkligen vill ha så har det gått bättre än när jag varit på intervju till jobb som jag känt lite sådär för. Lycka till
Skrivet av    Monica med A & C

73 svarar

1. Vad har du för jobb? (arbetsplats och arbetsuppgifter) Sjuksköterska på en intensivvårdsavdelning. Vårdar svårt sjuka patienter efter genomgången hjärtkirurgi, sköter respiratior, mekaniska assister, dialys samt all läkemedelshantering + massa annat. 2. Hur fick du jobbet? Skickade ett mejl till chefen på avdelningen och presenterade mig. Fick komma på intevju och sen så var det klart. 3. Hur trivs du? Mycket bra. Men det kan vara påfrestande både fysiskt och psykiskt ibland. 4. Vilken utbildning har du? Sjuksköterskeutbildning 120p samt Specialistsjuksköterskeutbildning 40p plus diverse 5- och 10p kuser inom området. 5. Har du varit arbetslös någon gång? I så fall – hur länge, och hur lyckades du ta dig ur arbetslösheten? Nja, hade lite ströjobb som jag varvade med stäpling innan jag bestämde mig för att läsa till SSK. 6. Har du några tips när det gäller att få det arbete man söker? Inom mitt yrke är utbildningen A och O. För övrigt så gäller det väl att vara framåt och bjuda på sig själv utan att man blir too much så att säga!
Skrivet av    73

Artiklar från Familjeliv