Babyshower: Tips på roliga lekar

Gör babyshowern roligare med hjälp av lekar och tävlingar! Här har vi listat roliga lekar till babyshowern.

Kvinnor som leker på en babyshower
Roliga lekar till babyshowern.

Babyshowers har blivit allt mer populära i Sverige, och vanligtvis anordnas en sådan av en nära vän till den blivande mamman. Enligt tradition är det kvinnor som deltar på en babyshower och det kan vara såväl vänner som familj och släktingar. Det finns dock många varianter, och ibland deltar även den blivande pappan och manliga gäster.

Vad man gör på en babyshower varierar också, men det kan definitivt bli roligare med passande lekar. Här kommer några förslag som garanterat kommer att göra babyshowern roligare för alla deltagare.

Gissningslekar om bebisen

Det här är nästan ett givet inslag på babyshowers, och det handlar helt enkelt om att gissa sådant som när bebisen kommer, vikt och längd. Svaren kan skrivas ned på lappar och sparas, och när bebisen kommit kan man se om någon hade rätt.

Gissa magens storlek

Här ska deltagarna gissa hur stor magen är just nu. Svaret kan skrivas ned på en lapp, eller så kan man använda ett snöre och klippa av till en längd som man tror går runt magen exakt. Sedan mäter man mammans mage, eller använder ett snöre där också, för att se vem som kommit närmast.

Klä på barnet

I denna lek använder man en docka som deltagarna sedan får turas om att klä på. För att göra det roligare så ska den som klär dockan ha ögonbindel, och få instruktioner av alla andra deltagare. Om man vill kan man även ta tid för att se vem som klarar av uppgiften snabbast.

Vad är det här?

I denna lek (eller tävling) delas deltagarna in i par. En person ska vara mamma och den andra ska vara barn. Barnet har ögonbindel och mamman ska sedan mata barnet med olika saker, och barnets uppgift är att gissa vad det är för något. Vill man göra detta som en tävling så ges poäng för varje rätt svar.

Man kan också ha smakprovning med hjälp av olika barnmatsburkar.

Drick snabbast – ur nappflaska

I denna tävling kan man gärna tävla några stycken åt gången. Nappflaskor fylls med valfri dryck, till exempel juice eller läsk, och sedan gäller det att dricka upp hela nappflaskan först. Det kommer garanterat se roligt ut när vuxna dricker ur nappflaska!

Rita bebisen

Alla deltagarna får göra ett varsitt porträtt av bebisen, så som de tror att bebisen kommer att se ut. Det här låter kanske inte så kul, men det blir det - eftersom man ska ha ögonbindel när man ritar. Därefter kan man rösta fram en vinnare, eller låta mamman avgöra vilket porträtt som blev bäst.

Gissa bebisen på bilden

Be alla deltagare att ta med en bebisbild på sig själv. Numrera sedan dessa bilder och sätt upp dem, eller lätt dem på ett bord. Därefter får alla gissa vem det är på bilderna, och flest rätt vinner.

Powered by Labrador CMS