Foglossningsbälte gravid
Foglossningsbälte gravid

Foglossningsbälte – lindra smärta i rygg och bäckenben under graviditet

Är du ute efter ett foglossningsbälte av hög kvalitet? Behöver du stöd till mage och rygg? Allt för föräldrar har tagit reda på allt du behöver veta om foglossning – och tipsar om vilket foglossningsbälte som passar dina behov!

Artikeln innehåller reklamlänkar.

Vad är foglossning?

Foglossning innebär att du får ont i bäckenbenet samt blygdbenet under graviditet. Det uppkommer eftersom lederna är rörligare för att kunna vigda bäckenbenet inför förlossningen. Foglossning uppkommer ofta i mitten av en graviditet och går över efter förlossningen.

Symtom på foglossning

  • Molande, huggande eller ilande smärta i korsryggen.
  • Ont över skinkorna, ibland flyttar sig smärtan från sida till sida.
  • Ont i höfterna.
  • Ont över blygdbenet.
  • Smärta som strålar ner mot ljumskarna eller bak på låren.
  • En plötslig låsning i ena benet, som kan göra det svårt att gå.
  • Svårt att lyfta saker, böja dig och vrida kroppen.

Källa: 1177

Vem behöver ett foglossningsbälte?​

Om du lider av ryggproblem sedan tidigare kan det vara en god idé att använda ett foglossningbälte från och med att din graviditet börjar. Kvinnor som blir gravida i åldern 30+ kan använda ett foglossningsbälte eftersom kroppen blir stelare med tiden och återhämtar sig långsammare.

Hur sätter man på ett foglossningsbälte?

Ett foglossningsbälte ska sitta ganska tajt över höften, men under gravidmagen. Det finns olika modeller, läs om varje produkt innan du använder bältet.

Foglossningsbälte – 5 favoriter

1. Carriwell Justerbart Stödbälte Svart

Graviditetsstödet är tillverkat i ett elastiskt material som ligger behagligt mot huden och som anpassar sig efter en växande mage för att ge ett behagligt stöd under hela graviditeten. Stödbältet är enkelt att ta av och på med kardborredelen. Stödbältet kan bäras både under och över andra kläder och den tunna utformningen gör att den sitter diskret. Köp här!

2. Carriwell Justerbart Stödbälte Svart

Ett vitt foglossningsbälte med samma funktioner som produkten ovan. Köp här!

3. bbhugme Gravidstöd, Svart

Graviditetsstödet har en speciell design som gör att den stödjer nedre delen av ryggen samtidigt som den ger en uppåtlyftande känsla för magen. Köp här!

4. Carriwell Justerbart Över-Magen-Stödbälte, Svart

Stödbältet avlastar och minskar tryck på bäcken och rygg för att underlätta vid foglossning och ryggont. Bältets tunna utformning gör att det sitter diskret under dina andra kläder och dess bredd förhindrar att bältet skär in. Köp här!

5. Carriwell Belly Binder Eko Svart

En justerbar gördel i ekologisk bomull som är tillverkad för att bära efter gravidiet. Den ger stöd för mage och rygg och fungerar som ett hjälpmedel för kvinnor. Graviditetsstödet ger en bättre kroppshållning i både stående och sittande ställning vilket underlättar och minskar eventuell felbelastning under amning. Köp här!

Läs även:

BB-väskan – det här ska du packa med dig till förlossningen

Det här händer i kroppen under en graviditet – månad för månad

Powered by Labrador CMS