Gravid på kräftskivan – detta kan du äta

I augusti månad kan man med gott samvete låta grillen vila till förmån för: kräftor! Så roligt att äntligen få trä på oss konstiga hattar, hänga upp lyktor och brottas med att få ut mesta möjliga ätbara delar ur de små röda skaldjuren! Men hur ter sig en kräftskiva för en gravid?

Som gravid kan det ibland kännas tråkigt med sommarens alla fester, vad får man äta, vad är okej att dricka? Det kan upplevas som många förbud och mycket att hålla reda på. Egentligen är reglerna de samma oavsett vilken tillställning du går på – det här gäller på en kräftsikiva!

Läs mer: Kan man äta kräftor när man är gravid?

Gravid på kräftskivan - detta kan du äta

Att vara gravid betyder att du får avstå från vissa livsmedel och nu i kräftskivetider undrar många såklart: Får man äta kräftor? Svar ja! Förutom det absolut sjävklara – att du får skåla i alkoholfritt till "Helan går", så skiljer det sig faktiskt inte så mycket. Kräftor går nämligen utmärkt att äta när du är gravid!

Det finns inget som säger att kräftor på något sätt ska undvikas vid en graviditet. Detsamma gäller även räkor och Västerbottenpaj, som ibland brukar finnas med på långbordet. Självklart är det bra om du även tar för dig av grönsalladen, då det uppmuntras att äta massvis med grönsaker under graviditeten.

Så, njut av kräftorna och hoppas ni får en rolig kräftskiva! Och glöm inte lekarna!

Powered by Labrador CMS