Gravid

När är man som mest fertil? Så tyder du kroppens signaler

När man är som mest fertil i månaden skiljer sig från person till person, men din kropp är faktiskt ganska bra på att berätta det för dig om du vet vilka signaler du ska vara uppmärksam på.

Många tror att man är som mest fertil mitt i sin menscykel, vilket stämmer till viss del men inte helt. Fertilitet skiljer åt från person till person. Kroppen kan visa hur fertil du är genom olika signaler. Vissa blir mer kåta när de är som mest fertila. Anledningen är att kroppen är inställd på att vi ska fortplanta oss. Kroppen visar även hur fertil man är genom flytningar. Under menscykeln produceras fyra olika typer av flytningar, eller livmoderhalssekret som det också heter. Hur mycket man har varierar helt från person till person.

LÄS ÄVEN: Vår ägglossningskalender

Det mest fertila sekretet

Det äggviteliknande livmoderhalssekret visar på mest fertilitet och liknar äggvitan i ett okokt ägg. Denna typ av flytning brukar komma precis i början eller mitt i ägglossningen. Du kan känna igen sekretet på dess utseende vilket liknar okokt äggvita från ett hönsägg, dessutom kan det kännas halt när du torkar dig efter toalettbesöket. Sekretet är segt och går att ”dra” i mellan fingrarna och anledningen till det är för att det ska göra det lättare för spermierna att simma upp genom livmoderhalsen.

Fertilt sekret

Det vattniga livmoderhalssekretet tyder även det på att du är fertil, men inte lika fertil som ovanstående. Sekretet är vattnigt, som namnet antyder, och kan både kännas som och likna kiss i trosan. Detta sekret gör det, precis som det äggviteliknande, lätt för spermierna att simma upp genom livmoderhalsen.

Icke fertila sekret

Det krämiga livmoderhalssekretet är inte fertilt och kan ibland kallas för lotionflytningar, eftersom det känns som just lotion. Denna typ av flytning kan komma både innan, efter och under ägglossningen. Färgen kan vara allt från vitt till ljusgult.

Det klistriga livmoderhalssekretet är det minst fertila av de fyra olika typerna. Detta sekret kommer när mensen närmar sig och är klistrigare än de andra sekreten i konsistensen. Det är tjockt och klistrigt och gör det svårt för spermier att ta sig igenom.

LÄS ÄVEN: Dina fertila dagar

Foto: Shutterstock/Vlad Teodor

Tror du att du är gravid? Här är 15 tidiga tecken på att du kan ha en bebis i magen.

Powered by Labrador CMS