Man kan dricka resorb när man är gravid
Man kan dricka resorb när man är gravid

Resorb gravid: Kan man dricka resorb när man är gravid?

Resorb är en typ av vätskeersättning som finns i olika smaker, men kan man dricka resorb när man är gravid? Vi vet svaret!

Att dricka resorb när man är gravid är ingen som helst fara för vare sig mamman eller barnet i magen. Resorb och vätskeersättning hjälper kroppen genom att tillföra salter och socker.

Dricka resorb som gravid

Det är alltså fritt fram att dricka resorb när du är gravid. Vid sjukdomar som kräksjuka och diarré är det lätt att kroppen blir uttorkad eftersom kroppen förlorar mer vätska än den får i sig. Symptomen på uttorkning kan att man blir trött, blir torr i munnen, törstig och din urin blir mörk. Det är bra att tänka på att få i sig tillräckligt med vätska när man är gravid.

Är det något som inte är bra med att dricka vätskeersättning när man är gravid?

Nej. Det finns inga negativa saker med att dricka resorb när man är gravid. Det är bra att hålla bra vätskebalans när man väntar barn.

Kan barn dricka resorb?

Även barn över 1 år kan dricka vätskeersättning vilket kan vara speciellt bra om man får kräksjuka eller annan sjukdom då man behöver återställa balansen i kroppen. På barn kan man märka uttorkning genom att barnet inte kissar lika ofta, att barnet är trött och att urinen är mörk.

Information från 1177

Läs mer:

Allt om fontanellen

Vad är lutealfas?

Powered by Labrador CMS