Gravid med en pojke eller flicka?

Tecken på att man är gravid med en pojke eller flicka – föräldrar berättar om skillnader 

Är du nyfiken på om du väntar en pojke eller flicka? Då är du inte ensam! Många gravida letar tecken som kan tyda på om man är gravid med en pojke eller om det är en flicka som ligger i magen. Här kan du ta del av mammors olika symtom! 

När man blir gravid uppstår ofta en stor nyfikenhet kring om det är en flicka eller pojke man väntar. Vad är det för liten filur i magen? 

En del kan känna sig extra nyfikna då man vill börja fundera på namn till den kommande bebisen, medan andra känner sig helt ointresserade av om det är en flicka eller pojke som ligger i magen. 

Gravid med pojke eller flicka? Föräldrar berättar om olika tecken

Vissa gravida upplever symtomen är olika beroende på om man väntar en pojke eller en flicka. Om detta stämmer är såklart svårt att säga, men det är en fråga som väcker nyfikenhet och som diskuterats i Allt för föräldrars forum:

  • "Med dottern mådde jag grymt illa, halsbränna m.m. Sjukskriven för ont i magen. Med sonen mådde jag lite illa, lite halsbränna men mådde mest bra faktiskt.", skriver en förälder i forumet. 
  • "Enda skillnaden jag har haft är att med sonen ville jag inte äta varm mat och inget kött. Ville bara har frukt och grönt, inget fett.", skriver en annan. 
  • "Den enda skrönan jag hört som har stämt för mig är att man får mer hårväxt på benen om man väntar en pojke. Det stämde för mig - man rakade benen och ett halvt dygn senare var jag luden igen vilket inte är normalfallet för mig.", berättar en förälder. 
  • "Ingen rand, rund mage, låga hjärtljud - tre pojkar.", skriver en förälder med erfarenhet av pojkgraviditeter. 

NUB-teorin 

Har du hört talas om NUB-teorin? Teorin går ut på att du kan se vilket kön barnet i magen har redan i vecka 12-13, detta genom att studera ultraljudsbilden extra noga. Läs mer om NUB-teorin här! 

Powered by Labrador CMS