Tips på hur du avslöjar din graviditet i jul

Julen är ett perfekt tillfälle att avslöja sin graviditet – släkten är ofta samlad (digitalt eller fysiskt) och stämningen är på topp. Här listar vi några tips!

1. Ultraljuds-julkort

Låt årets julkort bestå av en bild från ultraljudet! Lägg till en liten tomteluva på bebisen och en text på kortet som hälsar att den är på väg.

2. Julklapp åt ”mormor”/”morfar”, ”faster” eller liknande

Att låta en julklapp komma från bebisen är alltid kul och brukar bli en riktigt känsloladdad succé. Förvirringen som uppstår innan alla kopplar vem julklappen egentligen är till och vad det sedan innebär är ett fantastiskt ögonblick.

3. Mini-julstrumpa

Brukar man ha julstrumpor hängandes över öppna spisen eller på något annat ställe hemma är det väldigt sött att hänga dit en minivariant. Ta en bild och lägg ut på sociala medier eller låt släkt och vänner själva märka att det hänger en extra strumpa framme när de kommer på besök.

4. Julgransdekoration

En speciell julkula i bebisens ära är ju väldigt… kul! Det kan antingen vara en som avslöjar barnets kön, eller själva graviditeten. Ta en vanlig plastkula (gärna modell större) och addera en text, exempelvis beräknad födelsemånad och år, eller gör en i en specifik färg för att avslöja bebisens kön.

5. Rosett runt magen

Eftersom magen antagligen inte syns så bra ännu, kan man alltid framhäva den med att knyta ett fint sidenband runt den. Häng dit en rolig etikett som syftar till att detta ”paket” inte ska öppnas förrän i den månad som den beräknade födseln är.

LÄS ÄVEN: 7 bra tips på hur du barnsäkrar julgranen

Foto: Shutterstock

Powered by Labrador CMS