Aviciis familj startar stiftelse med fokus på psykisk ohälsa
Aviciis familj startar stiftelse med fokus på psykisk ohälsa

Aviciis familj startar stiftelse med fokus på psykisk ohälsa

Tim Bergling Foundation är en stiftelse som startats av Tim "Avicii" Berglings familj för att hedra hans minne. Stiftelsen ska fokusera på psykisk ohälsa och sucid.

Nästan ett år efter att Avicii hittades död i Oman, bara 28 år gammal, meddelar hans familj att man inom kort startar Tim Bergling Foundation.

Tim ville göra skillnad – att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda”, skriver familjen i ett pressmeddelande.

Stiftelsen kommer till en början att fokusera på att stödja personer och organisationer som jobbar med psykisk ohälsa och suicid i förebyggande syfte. Utöver det kommer stiftelsen även vara aktiva inom klimat, biståndsfrågor och utrotningshotade djur- och naturarter.

Tim Bergling Foundation kommer att vara en evig stiftelse, och stipendierna kan delas ut till såväl svenska som internationellt verksamma personer och organisationer.

Avicii hittades död den 20 april 2018 till följd av självmord efter en lång tids kroniska hälsoproblem, däribland psykisk ohälsa. Avicii var en av Sveriges största artister.

Biild: SVT/Avicii True Stories

Powered by Labrador CMS