Rödlök kan hjälpa mot hosta.

Bli av med din hosta – husmorstipset som Sveriges föräldrar tycker fungerar bäst

Läs hur du slipper hosta med hjälp av en lök. I vårt forum berättar föräldrarna om hur bra knepet fungerat!

Alla vet vi hur irriterande det kan vara med hosta som inte vill försvinna. Men det är inte alltid lätt att bli av med den. Därför har vi samlat några effektiva tips för att hjälpa dig att lindra din hosta och bli frisk snabbare.

Hur blir man av med hosta?

Enligt föräldrar i vårt forum finns det ett husmorstips som ska vara överlägset bäst mot hosta på natten.

Rödlök hjälper mot hosta

Det du behöver för att lindra din hosta är en rödlök! Det är många föräldrar som går i god för att tipset fungerar, tydligen sover man bättre för att man hostar mindre på natten.

Föräldrar berättar hur det var att använda lök mot hosta

"Ingen hosta efter rödlöksnatt! Provade rödlök för första gången i sovrummet (häll kokhett vatten över en skivad rödlök och låt ånga av sig i sovrummet under en natt, helst med stängd dörr). Både mannen och sonen som har hostat flera nätter igenom nu, sov hostfritt! Visst kan hostan ha tagit slut för dem och de skulle sovit gott ändå, men nu känns det ju som om rödlöken spelade viss roll! Nästa gång vi har hosta i familjen ska vi köra rödlök redan första natten!", skriver en förälder.

"Tack för rödlökstipset! Den var så effektiv hostan var som bortblåst. Min son på 11 månader en torr och läskig hosta men efter vi ställt skålen rödlök inne i rummet hostade han inte, han vaknade men ingen hosta. TACK SÅ MYCKET!!!!!!", skriver en mamma i forumet.

Hur slipper man hosta med rödlök?

"Hacka rödlök, lägg i tex ett rostfritt litermått (håller värmen längre), häll på en halv liter kokande vatten, låt stå bredvid sängen (men utom räckhåll så klart) med dörren stängd så inte ångorna försvinner ut ur rummet. Lindrar hosta!", förklarar en förälder i forumet.

Powered by Labrador CMS