Har du en snygg man? Då är du förmodligen rik – enligt studie

Rika kvinnor väljer äldre, mer attraktiva män. I alla fall om man får tro en skotsk studie.

Psykologer i Skottland har i en studie upptäckt att ju mer ekonomiskt självständiga kvinnor blir, desto större är chansen att de går på utseende när de ska välja en partner än kvinnor som inte är ekonomisk oberoende. Innan har studier visat att kvinnor letar efter egenskaper som har med just försörjning att göra – men ju mer självständiga kvinnor blir, desto mer går de istället på utseende.

Studien menar att med ekonomisk frihet kan kvinnan bortse från ekonomiska faktorer hos männen och istället mer självständigt välja sin partner efter mer fysiska egenskaper som just utseende. Man har också sätt att kvinnor då föredrar något äldre män.

Fhionna Moore, som är en av forskarna bakom den skotska studien, säger i en intervju:

– Förr har studier visat att män lägger större vikt vid fysisk attraktion när de väljer sin partner, medan kvinnor fokuserar mer på materiella aspekter. Vi antog därför att om kvinnor tjänar mer, så kommer deras preferenser börja likna mäns preferenser mer. Vi antog också att det skulle följa männens tendens att föredra yngre, mer attraktiva partners än om partnern kommer kunna försörja ens barn.

Moore fortsätter.

– Men, åldern som kvinnor skulle föredra på män blev inte som vi hade förväntat oss. Ekonomiskt självständiga kvinnor föredrog faktiskt ännu äldre män. Vi tror att det här tyder på att ekonomisk självständighet hos kvinnor ger dem ett självförtroende när de väljer partner. De dras åt mäktigare, attraktiva och äldre män.

Källa: Livescience.com

Läs också: Kvinnor har mer avancerade drömmar än män

Powered by Labrador CMS