Stort test! Den bästa hudkrämen för ditt barn

Att barns hud är viktig att ta hand om är ingen hemlighet. Barn blir ofta torra, och det är viktigt att smörja in med en bra hudkräm eller lotion. Men vilken ska man välja? Vi har gjort ett produkttest av våra absoluta favoritprodukter i hudvårdshyllan som fungerar för de viktigaste vi har - nämligen barn.

Vi har låtit fem testfamiljer prova några olika hudvårdskrämer och lotioner för som passar för både barn och vuxna. Testfamiljerna som testat har barn i alla åldrar från 6 månader upp till 10 år, och de har testat varje produkt i ca 2 veckor var, på samma områden (ben, armar, mage) och även på olika barn för att testet ska bli så tillförlitligt som möjligt. Observera dock att detta test är baserat på våra testfamiljers egna åsikter och inte av forskare och/eller läkare. Det här testet är indelat i fyra olika kategorier, och vi har poängsatt varje produkt både för varje kategori, och sedan summerat ihop poängen och kommit fram till ett slutresultat.

Kategorierna vi valt att basera resultatet ifrån är följande;

Förpackning: att ha en smidig förpackning som både är lätt att ta med sig, har en greppvänlig design och som framförallt är lätt att använda. Det ska vara smidigt att få ur innehållet, och givetvis är det viktigt att den är i rätt storlek för ändamålet.

Absorbtion/kosmetik: en viktig aspekt när man pratar hudvård är att krämen/lotionen går in i huden och inte kladdar för mycket. Den ska vara skön att använda och framförallt måste huden absorbera krämen bra.

Effekt: den kanske viktigaste punkten av alla. Nämligen hur bra produkterna fungerat på huden efter några veckors användning, och även om huden blivit mjukare.

Pris: här har vi kikat på priserna, för att se hur prisvärda produkterna är.

Hudvårdsprodukter som ingår i testet

Miniderm kräm 20%, 500 gr.

- Finns även i mindre storlek (100 ml) utan pump. Krämen är vit och mjukgörande och innehåller 20% glycerol.

Kan användas på vuxna och barn.

Cetaphil Restoraderm Bodymoisturizer, 295 ml.

- Detta är en mild och lugnande hudlotion, som tagits fram speciellt för mycket torr och kliande hud. Innehåller patenterat ceramid och filagrin komplex.

Kan användas på vuxna och barn.

Decubal Clinic Cream, 475 gr.

- En vårdande kräm för torr och/eller känslig hud. Finns även i mindre förpackning (250g och 100g)

Kan användas på vuxna och barn.

Locobase Repair, 100 ml.

- Kräm som snabbt och effektivt reparerar torr och sprucken hud. Finns även i mindre tub (30g).

Kan användas på vuxna och barn.

Förpackning

En hudkräm/lotion behöver vara smidig, både att ta med sig men även att få ur innehållet. Alla nedan produkter finns på pump, förutom Locobase Repair som är en fet salva och därför finns på tub.

Våra fem testfamiljer har gett sina röster, och sammantaget så har samtliga produkter väldigt bra förpackningar. Mini derm är något stor och tjock att hålla i, men finns ju även i mindre förpackning. Cetaphil och Locobase snappar åt sig ett poäng mer än de andra, och anledningen till det är att Cetaphils Restoraderm Body Moisturizer är väldigt greppvänlig i och med den päronformade förpackningen, och Locobase Repair är en fet salva som nog skulle bli svår att få ur i en pump, och eftersom den både finns i 30 och 100 gram är den smidig att ha med sig i väskan.

Absorbtion/Kosmetik

En hudkräm/lotion behöver vara skön att använda mot barnets hud. En av de viktigaste faktorerna som brukar spela in i valet av produkt, är hur fort den går in i huden och återfuktar. För vem gillar hudkrämer som kladdar och lämnar kvar en hinna efter man smort, och som dessutom inte gör huden smidig?

Samtliga produkter är väldigt bra, och går in i huden väldigt lätt, så det var en svår kamp. Men vi har sammanställt vad familjerna tycker.

Locobase Repair:

Själva användningen är enkel, och man behöver inte alls mycket kräm för att den ska gå in i huden. Ett minus är att den inte riktigt fungerar om vardagskräm och inte heller för hela kroppen, utan mest för specifika områden, detta eftersom den är ganska fet.

Cetaphil:

Familjerna är eniga om att denna lotion är skönt mjukgörande och går in i huden fort. Den torkar fort och man kan snabbt sätta på sig pyjamas eller kläder efteråt.

Miniderm:

Funkar kanon att smörja hela kroppen med. Den är enkel, går in i huden ganska fort och känns skön mot huden.

Decubal:

En bra helkroppskräm som de flesta av testarna är nöjda med. Behövs ganska mycket kräm om man har riktigt torr hud, men sammantaget så fungerar den bra för de flesta hudtyper då den snabbt går in i huden och känns mild och skön att använda.

Effekt

Testfamiljerna har testat samtliga produkter i några veckor var. Barnen som det testats på har haft blandade hudtyper, vissa med eksem, vissa med normal hud, och vissa med väldigt torr hud. Vad har då effekten av dessa produkter blivit efter några veckors användning?

Locobase Repair:

Denna produkt har varit fantastiskt bra för de barn som haft problem på specifika ställen, t.ex. torra fläckar på kroppen och/eller sårig hud runt munnen. Enligt många av testpersonerna har Locobase Repair varit den enda krämen som visat effekt i form av smidig hud så fort efter användning för just specifika problemområden. En familj säger att det enda som funkar för hennes son som är väldigt känslig runt munnen är Locobase Repair. De smörjer med den på kvällen, och på morgonen är huden som ny igen. Den fungerar även väldigt bra för torra fläckar.

Cetaphil:

Denna produkt är familjernas övergripande favorit då den både fungerar bra som alldagskräm, men även på barn som haft svår eksem och väldigt torr hud. Efter några veckor har många av barnen smidig och återfuktande hud igen, vilket gör att produkten känns väldigt läkande men samtidigt mjuk och smidig. En familj använder den dagligen både på sig själv och sina barn, och resterande familjer har denna kräm numera som ett måste-ha i badrumsskåpet när behovet finns.Ett litet minus är att den för ett av barnen i en av familjen sved lite vid första användningen. Detta kan ha berott på att barnet haft väldigt mycket eksem vilket kan göra att det kliar lite innan produkten hunnit gå in i huden tillräckligt. Däremot, så tog det mindre än ett dygn innan huden läkt på ett sätt som ingen annan kräm gjort. Produkten är även väldigt enkel att få ur förpackningen och håller länge.

Miniderm:

Miniderm är en väldigt bra produkt enligt många av testarna, men får flest plus från de som har normal hud. Efter några dagars användning är huden mjuk, men man behöver underhålla den dagligen för att inte riskera att den blir torr igen, vilket gör att den inte känns riktigt lika läkande som exempelvis Cetaphil, men är trots allt en väldigt bra och pålitlig allroundkräm som känns säker och bra för alla familjemedlemmar. Majoriteten av de som testat produkten tycker att den funkar jättebra som en alldagskräm för hela kroppen, men att de föredrar någon annan för barn som har mycket eksem eller torra fläckar.

Decubal:

Efter att ha använt Decubal under en längre period är huden skön och smidig. Krämen fungerar riktigt bra, men är inte riktigt lika dryg som de andra vilket gör att effekten påverkas då man kanske inte alltid tänker på att ta så mycket kräm som man faktiskt behöver för att den ska fungera. Men sammantaget, så har den fungerat bra.

Pris

Ibland kan priset vara avgörande för huruvida en produkt är värd att köpa.

Locobase Repair:

1240 kronor per kg.

Cetaphil:

674 kronor per kg.

Miniderm:

454 kronor per kg.

Decubal:

313 kronor per kg.

Resultat

Sammanställer man poängen står Cetaphils Restoraderm Body Moisturizer som vinnare. Anledningen till det är följande:

- Väldigt bra förpackning som är enkel att använda och är greppvänlig

- Går in i huden fort och känns lätt och skön att använda för alla hudtyper

- Haft väldigt bra effekt på flertal hudtyper, då huden fort blivit mjuk och smidig och även visat sig vara effektiv mot riktigt torr och kliande hud.

Glöm inte att alla barn och vuxna har olika hudtyper och därför behöver olika sorts produkter. Alla fungerar inte för alla, och det gäller att prova sig fram för att hitta sin absoluta favorit!

Fakta om Cetaphil: Cetaphil Restoraderm Body Moisturizer är en lugnande hudlotion. Den är speciellt utvecklad för att fungera bra mot torr, känlig och kliande hud. Den passar även de hudtyper som "bara" är torra men som ändå vill ha den senaste teknologin med exklusiva ingredienser så som sheasmöer, solrosolja, glycerin etc. Lotionen återuppbygger den skadade hudens eget skydd och ger en långvarig och lindrande återfuktning som gör huden mjuk och skön! Produkten kan användas dagligen för barn från 6 månader, och vuxna.

Vill ni läsa mer om produkterna vi testat, och även köpa dem? Se länkar nedan;

Cetaphil Body Moisturizer

Miniderm

Decubal Clinic Cream

Locobase Repair

Powered by Labrador CMS