Inspiration: Påskpyssel för barn 1-3 år

Här kommer inspiration för påskpyssel till dem minsta barnen!

Pyssel som passar 1-3 åringar.

Att pyssla är en riktigt rolig och mysig aktivitet som uppskattas av barn i alla åldrar. Inför högtider blir det ännu roligare, inte minst då det man skapar kan användas som dekorationer efteråt. Här kommer tips på hur du kan påskpyssla med mindre barn.

Påskkort

Att göra påskkort är både enkelt och roligt, och dessutom får man fina kort att skicka ut till släkt och vänner. Det går att köpa vykort med vita framsidor, men det går förstås också bra att använda papper i lämplig storlek eller klippa till papper. Då kan man även klippa äggformer. Därefter kan barnet rita, klistra och måla korten.

Påskkort man kan göra med små barn.
Påskkort man kan göra med små barn.

Påskharar eller påskkycklingar av toalettrullar

Toalettrullar är perfekt till pyssel, och även till påskpyssel. Med sådana kan man skapa fina påskhårar och påskkycklingar, på olika sätt. Det enklaste sättet är att helt enkelt måla rullarna, och kanske klistra på ögon. Man kan även använda fjädrar att klistra fast. Ett annat alternativ är att klippa ut färgat papper i lämpliga färger och rätt former, och sedan klistra dessa på toarullarna.

Påskpyssel med trolldeg

Trolldeg brukar vara mycket uppskattat bland barn, och till påsk kan det användas för att göra till exempel påskkycklingar och fina ägg. Blandar man i karamellfärg i degen så får den fin färg direkt, annars kan man måla figurerna efteråt. Trolldeg är dessutom superenkelt att göra - man behöver bara mjöl, salt, vatten och olja. När man har skapat klart man man ställa in figurerna i ugnen, på 100 grader, i 2-4 timmar. Tänk dock på att om figurerna ska hängas upp, till exempel i påskriset, så måste man göra ett hål för snöret innan man gräddar dem i ugnen.

Litet barn pysslar med trolldeg.
Små barn kan uppskatta att pyssla med trolldeg.

Färglägga påskbilder

Det enklaste sättet att påskpyssla är att helt enkelt färglägga fina påskbilder. Sådana kan man hitta på internet och skriva ut själv, eller så köper man en målarbok med påskbilder. Om man vill kan bilderna även dekoreras med glitter och annat fint.

Små barn kan måla påskteckningar.
Små barn kan måla påskteckningar.

Måla ägg

Att måla ägg är en riktig klassiker. Tänk dock på att antingen koka äggen innan, eller blåsa ur dem. För mindre barn kan det vara enklast med kokta ägg, eftersom de är lite tåligare än tomma ägg.

Powered by Labrador CMS