Presenter: Drömmiga påskägg till din tonåring

Här kommer inspiration till dig som vill ge något fint till din tonåring i påskägget.

Vad du kan lägga i påskägg till tonåring.
Fina presenter att ge din tonåring i påsk.

Artikeln innehåller reklamlänkar.

Påskägg är nästan ett måste när man har barn, och självklart kan man vilja fortsätta även när barnen har blivit tonåringar. Brukar man ge leksaker i påskägget så kan det dock behövas annat när de har blivit större. Här kommer några förslag på roliga påskägg till tonåringar.

Godis och annat gott

Godis fungerar alltid, även när barnen har blivit stora. Man kan även blanda in chips, popcorn, nötter, dricka och annat gott. Får allting inte plats kanske en fin presentkorg med godis och snacks passar bättre.

När din tonåring inte vill ha godis i sitt påskägg

Godiset kan förstås bytas ut till annat, även om det förmodligen inte fungerar lika bra att byta det mot leksaker längre. Här finns det förstås många saker att välja mellan, men några förslag är:

Läs också: Fina saker att lägga i sambons påskägg.

Blandat påskägg

Det är relativt vanligt att man blandar påskäggen till mindre barn, för att inte ge allt för mycket godis. Detta kan man förstås även göra till tonåringar, och ge en del godis men även andra saker - till exempel något av det som står på listan ovan.

En större påskpresent

Det kan vara svårt att hitta saker som ryms i ett påskägg, och ibland känns det inte heller särskilt roligt att ge flera mindre saker. Självklart kan man välja att köpa en större present istället - antingen något som ryms i ett större påskägg, eller något man istället slår in, lägger i en presentkorg eller liknande.

Gör en påskäggsjakt även för din tonåring

Många låter sina barn leta efter påskägget, med hjälp av gåtor eller liknande. Om tonåringen fortfarande är intresserad av påskäggsjakt så kan man såklart fortsätta med det, antingen med klurigare gåtor eller med ett annat alternativ.

Något som kan fungera bra istället för gåtor är att ge tonåringen olika uppdrag att slutföra, och för varje uppdrag belönas han eller hon med en ledtråd. Uppdragen kan handla om att gå till en viss plats, hitta något, klä ut sig till något, få någon annan att göra någonting eller liknande. Se till att det finns många uppdrag att välja mellan, även om alla kanske inte kommer behövas, och ge lagom hjälpsamma ledtrådar så att det blir en liten utmaning att hitta påskägget.

Läs också: Vad kan man lägga i barnens påskägg?

Powered by Labrador CMS